Διακόπηκε η αεροπορική και σιδηροδρομική κυκλοφορία στη Βαυαρία

Ο μαύρος πάγος και η παγωμένη βροχή προκάλεσαν σημαντικά εμπόδια στη Βαυαρία. Στο Μόναχο, η εναέρια κυκλοφορία ακινητοποιήθηκε.

Στην πρωτεύουσα του κρατιδίου έκλεισαν επίσης τα νεκροταφεία, ενώ το Άουγκσμπουργκ αναγκάστηκε να κλείσει τον ζωολογικό του κήπο. Οι σιδηρόδρομοι αντιμετώπισαν επίσης δυσκολίες.

Ο καιρός στη Βαυαρία την Τετάρτη έφερε κινδύνους για πολλούς ανθρώπους που βρίσκονταν έξω. Ειδικά στο νότιο τμήμα του κρατιδίου, δημιουργήθηκε επικίνδυνος μαύρος πάγος, σύμφωνα με τη Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD).

Οι μετεωρολόγοι προειδοποίησαν για σοβαρά εμπόδια στην κυκλοφορία.

Προσωρινή διακοπή της εναέριας κυκλοφορίας στο Μόναχο

Κανένα αεροπλάνο δεν μπόρεσε να απογειωθεί ή να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Μονάχου σήμερα το απόγευμα.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Μονάχου δήλωσε ότι 133 πτήσεις ακυρώθηκαν, ενώ 26 εκτράπηκαν προς τη Στουτγάρδη και τη Βιέννη, μεταξύ άλλων.

Όλο το πλήρωμα του αεροδρομίου αναπτύχθηκε με 150 οχήματα εκκαθάρισης για να επαναλειτουργήσουν οι δύο διάδρομοι το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, εξαρτώνται από τη βοήθεια της φύσης. “Εάν δεν υπάρχει πλέον παγωμένη βροχή, ένας διάδρομος σαν αυτόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά μέσα σε 20 έως 25 λεπτά”, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον οι προσγειώσεις στο βόρειο διάδρομο είναι και πάλι δυνατές, σύμφωνα με το αεροδρόμιο. Οι απογειώσεις δεν ήταν δυνατές λόγω της παγωμένης βροχής, επειδή τα αεροσκάφη δεν μπορούσαν να αποπαγοποιηθούν.

Ακυρώσεις σιδηροδρομικών δρομολογίων επίσης

Η Deutsche Bahn αναγκάστηκε να αναστείλει προσωρινά τα περιφερειακά δρομολόγια μεταξύ Μονάχου και Buchloe λόγω των καιρικών συνθηκών.

Αρκετές περιφερειακές αμαξοστοιχίες της σιδηροδρομικής εταιρείας Go-Ahead αντιμετώπισαν δυσκολίες το απόγευμα της Τετάρτης λόγω πάγου, εν μέρει ακόμη και σε ανοιχτή γραμμή.

“Επομένως, είμαστε σε θέση να διατηρήσουμε τη λειτουργία μόνο στη γραμμή Memmingen – Lindau και αναγκαστήκαμε να αναστείλουμε προσωρινά όλες τις άλλες γραμμές”, αναφέρει ανακοίνωση της Go-Ahead.

Εν τω μεταξύ, η Deutsche Bahn επιβεβαίωσε ότι η σιδηροδρομική γραμμή Άουγκσμπουργκ-Ούλμ είναι προς το παρόν εντελώς κλειστή.

Στο Twitter, η εταιρεία ανέφερε ότι ένα τρένο έπρεπε να επισκευαστεί εκεί. Σύμφωνα με έναν επιβάτη, περίπου 100 επιβάτες χρειάστηκε να απομακρυνθούν από ένα περιφερειακό τρένο στη γραμμή μεταξύ Günzburg και Ulm – το τρένο είχε χαλάσει στην ανοιχτή γραμμή.

Προβλήματα στους αυτοκινητόδρομους, τραυματισμοί στην Κάτω Βαυαρία

Ο παγωμένος χειμώνας επηρέασε κυρίως τους δρόμους στην Άνω Βαυαρία, τη Σουαβία και την Ανατολική Βαυαρία. Στην Κάτω Βαυαρία, η αστυνομία ανέφερε 20 ατυχήματα με πέντε τραυματίες.

Επιπλέον, υπήρξαν καθυστερήσεις στην κυκλοφορία λόγω οχημάτων που είχαν κολλήσει στο χιόνι. Αναμένονται περαιτέρω διαταραχές κατά τη διάρκεια του απογεύματος, ανέφεραν.

Στο Άνω Παλατινάτο σημειώθηκαν 29 τροχαία ατυχήματα σε σχέση με παγωμένους δρόμους και χιόνι. Μόνο σε μία περίπτωση τραυματίστηκε ελαφρά ένα άτομο.

Το επίκεντρο των ατυχημάτων ήταν η πόλη και η περιοχή του Ρέγκενσμπουργκ. Λόγω των χειμωνιάτικων οδικών συνθηκών, υπάρχουν επίσης εμπόδια στην οδική κυκλοφορία.

Στον αυτοκινητόδρομο A3 μεταξύ Nittendorf και Regensburg Ost, η κυκλοφορία είναι μπλοκαρισμένη για 15 χιλιόμετρα προς την κατεύθυνση του Passau. Σύμφωνα με την αστυνομία, εδώ έχουν σημειωθεί επίσης αρκετά ατυχήματα.

Στον αυτοκινητόδρομο 9 στη βόρεια Άνω Βαυαρία, η αστυνομία κατέγραψε επίσης πολλά ατυχήματα λόγω παγετού.

Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος δήλωσε το απόγευμα ότι τα περισσότερα ατυχήματα ήταν καραμπόλες. Κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Οι οδικές συνθήκες ήταν “καλύτερες από τις αναμενόμενες” και οι οδηγοί είχαν λάβει υπόψη τους μόνο τις προειδοποιήσεις.

Κλειστός ο ζωολογικός κήπος και τα νεκροταφεία, θα πραγματοποιηθούν κηδείες

Ο ζωολογικός κήπος στο Άουγκσμπουργκ έκλεισε επίσης λόγω κινδύνου από τους παγωμένους δρόμους και η πόλη του Μονάχου έκλεισε τα νεκροταφεία της. “Οι κηδείες και οι ταφές, ωστόσο, θα πραγματοποιηθούν”, τόνισε εκπρόσωπος της πόλης.

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Μονάχου έγραψε στο Twitter: “Παρακαλούμε αποφύγετε τις περιττές μετακινήσεις και περιπάτους”.

Ο πάγος θα παραμείνει μέχρι την Πέμπτη

Το βράδυ της Τετάρτης, οι μετεωρολόγοι αναμένουν ότι οι παγωμένες συνθήκες θα χαλαρώσουν σε ορισμένες περιοχές.

Στα νότια, ωστόσο, ο κίνδυνος των παγωμένων δρόμων δεν αναμένεται να εξαφανιστεί τόσο γρήγορα.

Σύμφωνα με τη Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD), η παγωμένη βροχή μπορεί να διατηρηθεί από τον Άνω Ρήνο έως τους νότιους πρόποδες των Άλπεων κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Πέμπτη.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.