Διακοπή ρεύματος στο Μόναχο: Γείτονες μιλούν για εμπρησμό

Μετά τη διακοπή ρεύματος σε μεγάλα τμήματα του Μονάχου, η αστυνομία έλαβε πληροφορίες από γείτονες σχετικά με πιθανό εμπρησμό.

Ποιος ήταν ο λόγος της φωτιάς στα καλώδια που έπληξε περίπου 20.000 νοικοκυριά στα ανατολικά του Μονάχου την Παρασκευή;

Η αστυνομία έλαβε νέες πληροφορίες σχετικά με πιθανό εμπρησμό μέσω μιας έρευνας στη γειτονιά. Οι νέες πληροφορίες, ωστόσο, θα πρέπει τώρα να αναλυθούν, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μονάχου την Κυριακή.

Μετά τη μεγάλη διακοπή ρεύματος, η κρατική ασφάλεια ανέλαβε την έρευνα. “Εάν προκαλείται φωτιά στις γραμμές τροφοδοσίας, ενδέχεται να υπάρχουν πολιτικά κίνητρα”, δήλωσε η αστυνομία το Σάββατο.

Ωστόσο, οι έρευνες προχώρησαν προς όλες τις κατευθύνσεις και οι ερευνητές δεν μπορούσαν ακόμη να δηλώσουν ότι ήταν αναμφίβολα εμπρησμός και ποια κίνητρα θα μπορούσαν να κρύβονται πίσω από αυτόν. Η κρατική ασφάλεια εξετάζει επί του παρόντος ορισμένα αποδεικτικά στοιχεία και καταθέσεις από μάρτυρες.

Ο ηλεκτρισμός τέθηκε εκτός λειτουργίας σε περίπου 20.000 νοικοκυριά μετά από τη φωτιά νωρίς το πρωί της Παρασκευής και αποκαταστάθηκε το απόγευμα του Σαββάτου.

Η ασυνήθιστα εκτεταμένη διακοπή ρεύματος σε τμήματα των περιοχών Haidhausen, Ramersdorf και Berg am Laim προκλήθηκε από φωτιά σε ένα σημείο στο οποίο καταστράφηκαν ολοσχερώς περίπου 50 καλώδια μέσης τάσης.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.