Διαμάχες με “σεξιστική” αφίσα σε εργοτάξιο του Μονάχου

Μια κατασκευαστική εταιρεία διαφημίζεται στο Μόναχο με ένα αμφιλεγόμενο μοτίβο και προκαλεί και πάλι προβλήματα. Το ÖDP εγείρει κατηγορίες για σεξισμό.

Μια ψηλή, ξανθιά γυναίκα με μεγάλο μπούστο και λίγα ρούχα, με το σύνθημα “Καλά χτισμένο” – για τη ÖDP στο δημοτικό συμβούλιο η διαφήμιση της εταιρείας οικοδομικών υλικών Ganser είναι καθαρός σεξισμός.

Στη μέση της μεγαλύτερης νέας οικοδομικής περιοχής της Ευρώπης και κοντά στην πανεπιστημιούπολη του σχολείου στο Freiham, αυτό δεν είναι αποδεκτό, λέει ο Tobias Ruff, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Οργισμένος ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας ÖDP

Εκατοντάδες παιδιά και νέοι περνούν καθημερινά από εκεί, “θέλουμε πραγματικά να έρχονται αντιμέτωποι με τέτοιες εικόνες;” αναρωτιέται ο Ruff και προσθέτει σαρκαστικά: το κυριότερο είναι ότι η προκλητικά ντυμένη, με λάγνο βλέμμα κυρία είναι “καλοφτιαγμένη”, οι εσωτερικές αξίες ή η επαγγελματική της εξειδίκευση είναι μάλλον ασήμαντες.

Η Anna Both, εμπορική διευθύντρια της Ganser, δηλώνει κατόπιν αιτήματος: “Δεν καταλαβαίνουμε την ταραχή. Πρόκειται για ένα ζωγραφισμένο κορίτσι, όχι μια πραγματική φωτογραφία”. Το μοτίβο και το σλόγκαν χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1970, όταν κανείς δεν ενδιαφερόταν για το θέμα. “Είναι απλώς θέμα γούστου”.

Η κατηγορία του σεξισμού δεν εμφανίζεται για πρώτη φορά

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία από το Brunnthal ακούει την κατηγορία του σεξισμού. Εν τω μεταξύ, το ÖDP απαιτεί από την εταιρεία Stadibau να απομακρύνει τον εξοπλισμό από το εργοτάξιό της. Επιπλέον, οι εταιρείες που διαδίδουν σεξιστικές εικόνες θα πρέπει να αποκλείονται από τις δημόσιες συμβάσεις στο μέλλον.

Το δημοτικό συμβούλιο θέλει να αποφασίσει στην επόμενη συνεδρίαση της ολομέλειας να λάβει πιο αποφασιστική και συστηματική δράση κατά της σεξιστικής διαφήμισης στο μέλλον.

Για το σκοπό αυτό, πρόκειται να αναπτυχθεί μια ειδική μονάδα ελέγχου διαφημίσεων και να δημιουργηθεί μια δυνατότητα αναφοράς μέσω του δημοτικού ιστότοπου.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.