Ειδήσεις

Μεγάλη διαμάχη για ανάγνωση βιβλίων από drag queen σε παιδιά

Photo of author

By Νικόλαος Σκριτλής

Η βιβλιοθήκη της πόλης του Μονάχου σχεδιάζει μια ανάγνωση για παιδιά με θέμα την αλλαγή ρόλων και το ντύσιμο. Μια drag queen και ένας drag king πρόκειται να διαβάσουν παιδικά βιβλία. Το CSU θα ήθελε να απαγορεύσει την ανάγνωση. Έχει ξεσπάσει μια έντονη συζήτηση.

Επιτρέπεται σε μια “τραβεστί βασίλισσα” και έναν “τραβεστί βασιλιά” να διαβάζουν σε παιδιά βιβλία με εικόνες με θέμα την αλλαγή ρόλων που είναι κατάλληλα για την ηλικία τους;

Αυτό συζητείται έντονα στο Μόναχο εξαιτίας μιας εκδήλωσης που διοργανώνει η βιβλιοθήκη της πόλης.

Πολιτικοί από το CSU και τους Ελεύθερους Ψηφοφόρους είναι αντίθετοι – οι Πράσινοι και τμήματα του SPD, από την άλλη πλευρά, δεν έχουν κανένα πρόβλημα με αυτό.

Ο δήμαρχος Ντίτερ Ράιτερ δεν θα ήταν αντίθετος, αλλά δεν θέλει σε καμία περίπτωση να απαγορεύσει την ανάγνωση, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα.

Η δημοτική βιβλιοθήκη επικρίνει το ρεπορτάζ της “Bild”

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Μονάχου απορρίπτει επίσης την κριτική γύρω από την προγραμματισμένη οικογενειακή ανάγνωση με τους drag queens Vicky Voyage και King Eric BigClit.

Το πρόγραμμα ευρείας κλίμακας απευθύνεται σε μια ποικιλόμορφη αστική κοινωνία, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή της.

Ως εκ τούτου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης αναγνώσεις με θέμα τη διαφορετικότητα.

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη του Μονάχου εκφράζει επίσης τη λύπη της για το γεγονός ότι τα ονόματα των καλλιτεχνών που συμμετέχουν και το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Bild” έδωσαν την εντύπωση ότι προσφέρεται ένα πρόγραμμα παρωδία. Κάτι τέτοιο δεν ήταν ποτέ προγραμματισμένο.

Το υπόβαθρο της συζήτησης είναι μια “τραγική ανάγνωση” για παιδιά που έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Ιουνίου στη δημοτική βιβλιοθήκη του Μπογκενχάουζεν με το σύνθημα “Σας διαβάζουμε τον κόσμο όπως σας αρέσει”.

Στην ανακοίνωση της ημερομηνίας αναφέρεται: “Η Drag Queen Vicky Voyage με τον Drag King Eric BigClit και την τρανς* νεαρή συγγραφέα Julana Gleisenberg θα σας ταξιδέψουν σε πολύχρωμους κόσμους που θα σας δείξουν, ανεξαρτήτως φύλου, τι σας επιφυλάσσει η ζωή και ότι μπορούμε να κάνουμε τα πάντα αν κρατήσουμε τα όνειρά μας”.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Μονάχου τονίζει ότι διαβάζονται δυνατά μόνο βιβλία με εικόνες που είναι κατάλληλα για την ηλικία τους.

Η έμφαση δίνεται σε θέματα όπως η αλλαγή ρόλων και το ντύσιμο, τα οποία, σύμφωνα με τη δημόσια βιβλιοθήκη, είναι πολύ σημαντικά για τα παιδιά αυτής της ηλικίας.

Είναι στη διακριτική ευχέρεια των γονέων να παρακολουθήσουν την εκδήλωση με τα παιδιά τους.

Ανάγνωση drag: Aiwanger και Huber διαμαρτύρονται στο Twitter

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Hubert Aiwanger (Ελεύθεροι Ψηφοφόροι) είχε εκφράσει τον αποτροπιασμό του στο Twitter και είχε εκτοξεύσει ύβρεις κατά των Πρασίνων: “Το να αντιμετωπίζεις τα παιδιά με κάτι τέτοιο θέτει σε κίνδυνο την ευημερία τους, όχι τον “κοσμοπολιτισμό”, παλαβιάρηδες Πράσινοι!”, είχε πει.

Ο Eric Große Kli…’διαβάζει μόνο ωραία παραμύθια;’ Το όνομα μιλάει από μόνο του. Είστε κίνδυνος για τη χώρα μας αν νομίζετε ότι κάτι τέτοιο είναι καλό!”, έγραψε στο Twitter ο Aiwanger.

Ο γενικός γραμματέας του CSU Μάρτιν Χούμπερ έγραψε στο Twitter την περασμένη Τετάρτη: “Αφήστε τα παιδιά να είναι παιδιά…

Τα τετράχρονα πρέπει να παίζουν με τουβλάκια ή πλαστελίνη και όχι να κατηχούνται με την πρώιμη σεξουαλικοποίηση του woker”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Bild”, η παράταξη του CSU στην περιφερειακή επιτροπή του Μπογκενχάουζεν θέλει να καταθέσει επείγουσα πρόταση που θα καλεί τον δήμαρχο να σταματήσει την εκδήλωση.

Το AfD του κρατικού κοινοβουλίου ζητά επίσης τη ματαίωση μέσω Twitter: “Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε άπραγοι αυτό το γίγνεσθαι”.

“Τα παιδιά πρέπει να προστατεύονται από την πρώιμη σεξουαλικοποίηση και τέτοιες αριστερές ιδεολογίες!

Πράσινοι: Το CSU πρέπει να αποφύγει την Christopher Street Day

Οι Πράσινοι στο δημαρχείο του Μονάχου έχουν αντίθετη άποψη.

Η προγραμματισμένη εκδήλωση εντάσσεται πλήρως στο πλαίσιο της εντολής της πόλης, επίσης στην προσχολική εκπαίδευση, να προωθεί την ανοχή για τους πιο διαφορετικούς τρόπους ζωής και ζωής, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Ο Joel Keilhauer, επικεφαλής του κόμματος των Πρασίνων του Μονάχου, δεν έχει καμία συμπάθεια για το αίτημα του CSU.

Το σύνθημα “ζήσε και άσε τους άλλους να ζήσουν” ισχύει προφανώς για το CSU μόνο στο βαθμό που αυτό ταιριάζει “στο πλέγμα τους με τη σιταρόμπυρα και την παραδοσιακή φορεσιά”.

“Το CSU θα πρέπει να αποφύγει φέτος την Christopher Street Day. Όσοι εγκαταλείπουν την πολιτική συναίνεση της πόλης μόνο και μόνο επειδή θέλουν να κερδίσουν πόντους στην προεκλογική εκστρατεία με ακροδεξιά και ετερώνυμα θέματα θα πρέπει να ντρέπονται για τον εαυτό τους κατ’ ιδίαν και να μην συμμετέχουν στην παρέλαση υπερηφάνειας και να πανηγυρίζουν ως κοσμοπολίτες”, δήλωσε ο Keilhauer.

Ο δήμαρχος Ράιτερ δεν θέλει να απαγορεύσει την ανάγνωση

Ο δήμαρχος του Μονάχου Ντίτερ Ράιτερ (SPD) ήταν επίσης αρχικά επικριτικός απέναντι στην ανάγνωση και είχε δηλώσει στη Bild: “Δεν έχω κατανόηση για αυτού του είδους το πρόγραμμα και δεν νομίζω ότι είναι κατάλληλο για 4χρονα παιδιά”.

Ο ίδιος δεν θα πήγαινε στην ανάγνωση με τα εγγόνια του.

Τη Δευτέρα, ωστόσο, ο Ράιτερ διευκρίνισε: “Η απαγόρευση της ανάγνωσης αποκλείεται σίγουρα για μένα και θεωρώ αυτή την απαίτηση υπερβολή”. Ο Ράιτερ πρόσθεσε: “Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι εθελοντική και οι γονείς μπορούν να αποφασίσουν οι ίδιοι αν θέλουν να πάνε με τα παιδιά τους ή όχι”.

Δεν είχε επίσης κανένα πρόβλημα με τις drag queens, δήλωσε ο OB. Θα συνεχίσει “να στέκεται σταθερά στο πλευρό ολόκληρης της queer σκηνής”.

Ο πρόεδρος των Jusos του Μονάχου, Benedict Lang, έγραψε σε δήλωσή του: “Ο αριθμός των επιθέσεων εναντίον queer ανθρώπων έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα.

Όσοι αγωνίζονται κατά της διαφορετικότητας, όπως το CSU, το αποδέχονται αυτό”.

Όσοι δεν τους αρέσει αυτό που προσφέρει η βιβλιοθήκη της πόλης είναι ελεύθεροι να μην πηγαίνουν εκεί, δήλωσε ο Λανγκ.

“Αυτοί που θέλουν να απαγορεύσουν πολιτικά να γίνει ορατή η διαφορετικότητα της κοινωνίας μας ενεργούν λαϊκιστικά και αμελώς. Δεν εκπλαγήκαμε με το CSU, αλλά για άλλη μια φορά εξοργιστήκαμε”.

Ο Sebastian Roloff, βουλευτής του SPD από το Giesing, δεν έχει επίσης κανένα πρόβλημα με την ανάγνωση, εάν πρόκειται για ένα “πρόγραμμα φιλικό προς τα παιδιά”.

“Αμφιβάλλω, παρεμπιπτόντως, ότι τα παιδιά καταλαβαίνουν μια αγγλική συντομογραφία. Αλλά ακόμη και αν το κάνουν, δεν βλέπω κανένα σκάνδαλο στην απλή αναφορά ενός τμήματος του γυναικείου σώματος”, δήλωσε ο Roloff στο Twitter.

Σκληρή κριτική στο CSU και τον Δήμαρχο Μονάχου από την Ένωση Λεσβιών και Γκέι

Η Ένωση Λεσβιών και Γκέι της Γερμανίας (LSVD) είχε καταδικάσει έντονα τις δηλώσεις του Ράιτερ από την περασμένη εβδομάδα και αυτές του CSU.

“Το κόστος αυτών των λαϊκιστικών δηλώσεων του CSU και του δημάρχου Dieter Reiter πληρώνουν οι queer άνθρωποι, τα παιδιά και οι οικογένειες στη Βαυαρία.

Αυτοί που δυσφημούν το εκπαιδευτικό έργο ως επιβλαβές δεν έχουν καταλάβει τίποτα και ενεργούν αμελώς”, ανέφερε η LSVD στο Twitter.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

Ποια πόλη έχει τις καλύτερες δημόσιες συγκοινωνίες στη Γερμανία;

617 γαλάζιες σημαίες για το 2023 η Ελλάδα: Δείτε την λίστα