Διαπιστευτήρια της νέας πρέσβεως στον Πρόεδρο της Γερμανίας

Οι αρμονικές σχέσεις συνεργασίας και συμπόρευσης της Ελλάδας με την Γερμανία επαναβεβαιώθηκαν με την ευκαιρία της επίδοσης, νωρίτερα σήμερα, των διαπιστευτηρίων της νέας πρέσβεως της Ελλάδας στο Βερολίνο, Μάρας Μαρινάκη, στον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κυρία Μαρινάκη, ο κ. Σταϊνμάιερ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα. Eνώ εξέφρασε τις θερμότερες ευχές του και την πρόθεσή του για την συνέχιση της συνεργασίας και της προώθησης κοινών προγραμμάτων, αλλά και για την στήριξη της Ελλάδας από την Γερμανία.

Ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος σημείωσε ακόμη ότι προσβλέπει σε νέα επίσκεψη στην Ελλάδα και βεβαίως στην γνωριμία και στη συνεργασία με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, καθώς θεωρεί τον συντονισμό των Προέδρων «πολύ σημαντικό ακρογωνιαίο λίθο» υποστήριξης της πολιτικής προσπάθειας που καταβάλλεται από τις κυβερνήσεις των δύο χωρών.

κυρία Μαρινάκη Πρέσβυς
Bundesregierung / Steffen Kugler

Η πρέσβης της Ελλάδας από την πλευρά της, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τόσο η ίδια όσο και το δυναμικό του υπουργείου Εξωτερικών στο Βερολίνο και στην Αθήνα «είμαστε σταθερά φίλοι και συνοδοιπόροι με τον γερμανικό λαό και την ηγεσία της χώρας σε αυτούς τους πολύ δύσκολους καιρούς».

«Είμαστε μαζί, στοχεύοντας να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον όσο μπορούμε καλύτερα και να σφυρηλατήσουμε αυτές τις πολύ στενές σχέσεις, με στόχο και όνειρο να συμπορευθούμε για ένα καλύτερο αύριο – με όλες τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες, τις οποίες, αν τις αντιμετωπίσουμε από κοινού, θα τις ξεπεράσουμε και γρηγορότερα», επισήμανε η κυρία Μαρινάκη.

Με αφορμή την φετινή 200ή επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, η πρέσβης έκανε λόγο για δεδομένη στενή και προνομιακή σχέση της Ελλάδας με την Γερμανία και κυρίως με την Βαυαρία.

«Όλο αυτό το πλαίσιο βρίσκει τώρα νέα υλοποίηση και νέα ερμηνεία των κοινών σχέσεων, οι οποίες στοχεύουν στην κοινή πρόοδο και προκοπή, με βασικές αρχές οι οποίες διέπονται από κοινά ιδεώδη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ίδια η κυρία Μαρινάκη αισθάνεται, όπως είπε, μεγάλη τιμή και συγκίνηση για την ανάληψη της συγκεκριμένης θέσης σε αυτή την συγκυρία.

Επιστρέφει, δε, στο Βερολίνο έπειτα από 22 χρόνια, καθώς είχε υπηρετήσει στην γερμανική πρωτεύουσα την περίοδο 1995-1999, ως επικεφαλής του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας. «Χρέος μου είναι να βοηθήσω ώστε να ενισχυθούν οι δυνατοί δεσμοί που ήδη υπάρχουν μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας.

Είμαστε δύο χώρες που συμπορεύονται αρμονικά εδώ και 70 χρόνια, ξεκινώντας την μεταπολεμική συνεργασία για την δημιουργία μιας νέας Ευρώπης.

Έχουμε κοινό στόχο. Μαζί χτίζουμε γέφυρες και αυτές οι γέφυρες έχουν ως στόχο να φέρουν τους λαούς μας ακόμη πιο κοντά, διότι στηριζόμαστε σε κοινές αξίες και κοινές αρχές.

Είναι μια κρίσιμη ώρα αυτή, όχι μόνο λόγω πανδημίας, αλλά και λόγω του πολύ δύσκολου διαστήματος που προηγήθηκε. Μετράει κανείς στην ανάγκη τους φίλους και τους συνοδοιπόρους του», κατέληξε η ελληνίδα πρέσβης.

Φωτογραφίες: Bundesregierung / Steffen Kugler

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

επίδοση διαπιστευτηρίων της νέας πρέσβεως Μ. Μαρινάκη στον Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Bundesregierung / Steffen Kugler

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.