Διχασμένοι οι Γερμανοί για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ

Οι Ανατολικογερμανοί είναι πιο διστακτικοί ως προς τη χορήγηση της ένταξης στην ΕΕ στην Ουκρανία από ό,τι οι Δυτικογερμανοί, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 45% των Γερμανών δηλώνουν ότι θα υποστήριζαν την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ, ενώ το 42% αντιτίθεται στο βήμα αυτό και το 13% είναι αναποφάσιστο, αναφέρει νέα δημοσκόπηση του εβδομαδιαίου περιοδικού Der Spiegel που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα (13 Ιουνίου).

Γερμανία: Νέες αυξήσεις-ρεκόρ στις τιμές αγροτικών προϊόντων

Όμως οι Γερμανοί από το ανατολικό τμήμα της χώρας και εκείνοι από το δυτικό τμήμα έχουν διαφορετικές απόψεις για το θέμα.

Ενώ σχεδόν οι μισοί από αυτούς που βρίσκονται στη δυτική Γερμανία δήλωσαν ότι είναι υπέρ της ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ και μόνο το 37% αντιτίθεται σε αυτό, σύμφωνα με την έρευνα, το 60% στα ανατολικά δήλωσε ότι αντιτίθεται σε ενδεχόμενη ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ, με λιγότερο από το ένα τρίτο να είναι υπέρ.

Οι Γερμανοί στο ανατολικό τμήμα της χώρας, που ήταν η Ανατολική Γερμανία πριν από τη δεκαετία του 1990, είναι παραδοσιακά φιλορώσοι και τείνουν να οικοδομούν στενότερους οικονομικούς δεσμούς με τη Ρωσία λόγω της γεωγραφικής εγγύτητας της περιοχής σε σύγκριση με το δυτικό τμήμα.

Οι ερωτηθέντες της έρευνας ήταν επίσης διχασμένοι κατά μήκος των κομματικών γραμμών.

Αυτοί που τάχθηκαν περισσότερο υπέρ της ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ ήταν οι ψηφοφόροι του κόμματος των Πρασίνων, το οποίο πιέζει πολύ έντονα για τη στήριξη της Ουκρανίας και την απόρριψη της Ρωσίας.

Μεγαλύτερη επιφύλαξη υπάρχει μεταξύ των ψηφοφόρων του ακροδεξιού AfD, το οποίο έχει αντιμετωπίσει επικρίσεις για τους δεσμούς του με τον Πούτιν.

Πηγή: EURACTIV

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.