Δικαστικό: Πλησιάζει το τέλος του Twitter στη Γερμανία;

Το περιφερειακό δικαστήριο της Φρανκφούρτης εκδικάζει αγωγή κατά της αμερικανικής εταιρείας τεχνολογίας του Elon Musk. Η κατηγορία: το παράνομο περιεχόμενο δεν απομακρύνεται επαρκώς.

Το Twitter μπορεί σύντομα να έχει ένα πρόβλημα – τουλάχιστον στη Γερμανία. Ο δικηγόρος των μέσων ενημέρωσης Chan-jo Jun κατέθεσε επείγουσα αίτηση για την έκδοση προσωρινής διαταγής, η οποία πρόκειται να εκδικαστεί στο περιφερειακό δικαστήριο της Φρανκφούρτης.

Η κατηγορία: Το Twitter άφησε επανειλημμένα παράνομο περιεχόμενο στο δίκτυο παρά τις καταγγελίες και αρνήθηκε να διαγράψει το περιεχόμενο.

Η υπόθεση αυτή αφορά συγκεκριμένα tweets σχετικά με τον επίτροπο αντισημιτισμού της Βάδης-Βυρτεμβέργης, Michael Blume. Είχαν διαδοθεί ψευδή γεγονότα για τον Blume.

Ο δικηγόρος μέσων ενημέρωσης Chan-jo Jun υποστηρίζει σε ένα βίντεο στο YouTube ότι το Twitter πρέπει να διασφαλίσει ότι το εν λόγω περιεχόμενο όχι μόνο διαγράφεται, αλλά και ότι δεν εμφανίζεται πλέον εκεί.

Όπως στα στιγμιότυπα οθόνης, για παράδειγμα. Κατά συνέπεια, όλα τα tweets με “δηλώσεις παρόμοιες με τον αντισημιτισμό” θα πρέπει να διαγραφούν. Αυτό απαιτείται από τη γερμανική νομοθεσία (NetzDG).

Οι απαιτήσεις θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο το επιχειρηματικό μοντέλο του Twitter

Οι δικηγόροι του Twitter δεν είναι ευχαριστημένοι με την αγωγή. Είπαν στον Jun ότι οι απαιτήσεις που ζητούσε θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο το επιχειρηματικό μοντέλο του Twitter και δεν είναι λογικές, αναφέρει ο Jun.

Ο δικηγόρος των μέσων ενημέρωσης θεωρεί επίσης ότι οι πολλές απολύσεις και η υποστελέχωση σε πολλούς τομείς της εταιρείας τεχνολογίας αποτελούν μείζον πρόβλημα.

Το θεμελιώδες πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί μόνο με παρέμβαση στον προγραμματισμό και στον αλγόριθμο του Twitter. Αλλά το Twitter δεν είναι σε θέση να το κάνει αυτό.

Το Twitter αντιμετωπίζει λοιπόν το τέλος της ύπαρξής του στη Γερμανία; Μάλλον όχι, λέει ο Jun. Ωστόσο, το δικαστήριο θα μπορούσε αρχικά να επιβάλει πρόστιμο.

Το αν αυτό θα επηρεάσει σημαντικά το Twitter στο τέλος εξαρτάται από το ύψος του προστίμου.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης