Δικαστήριο ανατρέπει τον κανονισμό ανάρρωσης στη Γερμανία

Το Διοικητικό Δικαστήριο της Βαυαρίας (VGH) στο Μόναχο έκρινε επίσης ότι η αμφιλεγόμενη σύντμηση του καθεστώτος ανάρρωσης μετά από λοίμωξη από κορωνοϊό σε τρεις μήνες μετά τη νόσηση είναι απαράδεκτη.

Μarkus Söder σε διαδήλωση στο Μόναχο: “Τώρα είμαστε όλοι Ουκρανοί”

Το δικαστήριο αποφάσισε την Πέμπτη στην υπόθεση ενός κατοίκου του Άουγκσμπουργκ ότι θα συνεχίσει να επέχει το καθεστώς ανάρρωσης για έξι μήνες.

Τις τελευταίες εβδομάδες, πολλά άλλα δικαστήρια στη Βαυαρία και σε άλλα ομόσπονδα κρατίδια είχαν ήδη αποφανθεί ότι το διάταγμα που εκδόθηκε στα μέσα Ιανουαρίου ήταν πιθανώς αντισυνταγματικό.

Ο λόγος είναι ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε αναθέσει στο Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) να καθορίσει την περίοδο ανάρρωσης.

Οι δικαστές της διαδικασίας τόνισαν ότι μια αρχή δεν μπορεί να λάβει μια τόσο εκτεταμένη απόφαση που επηρεάζει τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών.

Εν τω μεταξύ, ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Karl Lauterbach ανακοίνωσε ότι στο μέλλον η διάρκεια του καθεστώτος ανάρρωσης θα καθορίζεται από το υπουργείο.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.