Δικαστήριο στη Βαυαρία αποφασίζει κατά της μάσκας σε σχολείο

Ένα οικογενειακό δικαστήριο στο Weilheim της Άνω Βαυαρίας απάλλαξε ένα παιδί από την υποχρέωση χρήσης μάσκας στο σχολείο του.

Στην απόφαση, το οικογενειακό δικαστήριο διέταξε την Τρίτη ότι δεν επιτρέπεται πλέον στη διοίκηση του σχολείου να απαιτεί από το παιδί να φορά τη μάσκα στο σχολείο.

Όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του δικαστηρίου, η απόφαση ισχύει μόνο για τη συγκεκριμένη υπόθεση (αρ. πρωτ. 2 F 192/21).

Οι γονείς του παιδιού είχαν υποβάλει αγωγή στο Weilheim. Η διαδικασία ασκήθηκε ενώπιον οικογενειακού δικαστή ο οποίος έπρεπε να αποφασίσει για πιθανό κίνδυνο για την ευημερία του παιδιού από τις μάσκες.

Το δικαστήριο το εξέτασε σύμφωνα με τους κανονισμούς της πανδημίας που ισχύουν στο σχολείο του παιδιού.

Η δικαστής βασίστηκε στον καθηγητή Christof Kuhbandner από το Πανεπιστήμιο του Ρέγκενσμπουργκ. Ο ψυχολόγος είχε ήδη επισημάνει πιθανές αρνητικές παρενέργειες για τους μαθητές στο παρελθόν.

Το δικαστήριο του Weilheim αποφάσισε επίσης ότι το παιδί δεν πρέπει να απομονωθεί ή να στοχοποιηθεί στην τάξη λόγω της απόφασης.

Η δικαστική απόφαση, ωστόσο, δεν ανατρέπει το σχετικό διάταγμα – επειδή το περιφερειακό δικαστήριο δεν είναι αρμόδιο για μια τέτοια νομική επανεξέταση, παρά μόνο τα διοικητικά δικαστήρια.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.