Δήμαρχος του Μονάχου: Oktoberfest ή χωρίς περιορισμούς ή καθόλου

Το Oktoberfest θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο χωρίς περιορισμούς ή καθόλου. Αυτό δήλωσε ο δήμαρχος του Μονάχου Dieter Reiter σε συνέντευξη Τύπου.

Το Oktoberfest θα πραγματοποιηθεί χωρίς τους περιορισμούς της πανδημίας. Διαφορετικά δεν θα γίνει καθόλου.

Εξάλλου, δεν γίνεται να επιβληθούν περιορισμοί πρόσβασης μόλις τέσσερις εβδομάδες πριν, δήλωσε ο δήμαρχος Dieter Reiter σε συνέντευξή του στο Bayerischer Rundfunk το βράδυ της Τετάρτης.

Ακύρωση όλων των φεστιβάλ ανάλογα με την κατάσταση της πανδημίας στη Βαυαρία

Βραχυπρόθεσμα, ούτε το απαραίτητο προσωπικό ασφαλείας ούτε η τεχνολογία για τον έλεγχο των ψηφιακών πιστοποιητικών εμβολιασμού θα είναι διαθέσιμα.

Γερμανία: Δηλώνει ερωτευμένη με αεροπλάνο και θέλει να παντρευτούν

Εάν οι περιορισμοί γίνουν και πάλι αναγκαίοι κατά την προετοιμασία του Wiesn λόγω της πανδημίας, δήλωσε ο Reiter, θα ακυρωθούν πιθανώς τα φεστιβάλ και σε εθνικό επίπεδο.

Ο Δήμαρχος του Μονάχου (D. Reiter) σχεδιάζει Wiesn χωρίς περιορισμούς

Προς το παρόν, ο δήμαρχος του Μονάχου υποθέτει ότι θα διεξαχθεί η γιορτή της μπύρας χωρίς περιορισμούς.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, ο επιχειρηματίας delicatessen και οικοδεσπότης του φεστιβάλ Michael Käfer είχε δηλώσει ότι αναμένει ότι το Oktoberfest θα διεξαχθεί φέτος κατά 99 τοις εκατό.

Οι άνθρωποι λαχταρούν ένα Wiesn χωρίς περιορισμούς. Αυτό αποδεικνύεται από τον μεγάλο αριθμό των κρατήσεων που έχουν ήδη γίνει τέσσερις μήνες πριν από το φεστιβάλ.

Οι εμπειρογνώμονες προειδοποιούν κατά του Oktoberfest χωρίς περιορισμούς

Εν τω μεταξύ, οι πολιτικοί της υγείας προειδοποιούν για ένα Oktoberfest χωρίς μέτρα λόγω των αβέβαιων προβλέψεων για το φθινόπωρο, συμπεριλαμβανομένου του εμπειρογνώμονα υγείας του Κόμματος των Πρασίνων, Janosch Dahmen, και του υπουργού Υγείας Karl Lauterbach.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας θεώρησε πρόσφατα “τολμηρό” να ανακοινωθεί ένα Oktoberfest στο Μόναχο χωρίς όρους. Υπάρχει μια πιθανότητα να ασχοληθούμε με τις παραλλαγές Όμικρον BA.4 και BA.5 μέχρι τότε, δήλωσε ο Lauterbach στο BR.

Αν έχουμε τέτοια κρούσματα, ένα Oktoberfest χωρίς περιορισμούς θα τροφοδοτούσε πιθανώς περαιτέρω την επιδημία. Ο Lauterbach παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι μια σαφής απόφαση σχετικά με τους πιθανούς κανόνες για το Oktoberfest δεν μπορεί να ληφθεί μήνες πριν.

Ο υπουργός Υγείας της Βαυαρίας Klaus Holetschek υπερασπίστηκε στη συνέχεια τις ελπίδες για ένα “κανονικό” Oktoberfest. Αυτό είναι δικαιολογημένο ενόψει της τρέχουσας εξέλιξης της πανδημίας, δήλωσε ο Holetschek.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.