Δημοφιλή online παιχνίδια με τράπουλα σε όλον τον κόσμο​

Η παρέα θέλει διασκέδαση και πιθανότατα δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος σε όλον τον πλανήτη που να έχει προσκληθεί έστω μία φορά στη ζωή του σε κάποιο φιλικό σπίτι και να μην έχει επιδιώξει τη διασκέδαση με την παρέα του.

Μία διασκέδαση που μπορεί να έρχεται μέσα από ένα επιτραπέζιο παιχνίδι ή τα δημοφιλή παιχνίδια με τράπουλα που συντηρούν το κέφι σε μία όμορφη βραδιά με φίλους.

Στη Γερμανία το «Preferance» αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια με τράπουλα, αφού κυριαρχεί τόσο στην Ανατολική Ευρώπη όσο και στη Κεντρική, διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων.

Ανάλογα τη γωνιά του πλανήτη στην οποία μπορεί όμως να βρεθεί κάποιος, υπάρχουν δεκάδες αγαπημένες περιπτώσεις παιχνιδιών που λατρεύουν οι άνθρωποι, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα εκείνο που είναι το δημοφιλέστερο όλων σε κάθε σημείο της γης: το blackjack.

Το γνωστό σε όλους ως «21», γεννήθηκε πριν από τουλάχιστον τέσσερις αιώνες και πολύ γρήγορα απέκτησε φανατικούς φίλους.

Σήμερα αποτελεί σημείο αναφοράς και διασκέδασης για τους ανθρώπους σε όλον τον κόσμο και πλέον θεωρείται το νούμερο 1 σε δημοτικότητα.

Η εξάπλωση του blackjack σε όλον τον κόσμο ήταν ακόμη γρηγορότερη χάρη στη βοήθεια της τεχνολογίας, η οποία ενσωματώθηκε στην καθημερινή μας ζωή.

Το παιχνίδι μεταφέρθηκε στον online κόσμο τα τελευταία 10 με 15 χρόνια, μέσα από μεγάλες πλατφόρμες παιχνιδιών και εφαρμογές για φορητές συσκευές.

Με αυτόν τον τρόπο έφτασε σε ακόμη περισσότερους ανθρώπους, οι οποίοι το γνώρισαν και μπορούν να το απολαμβάνουν σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή, από οποιοδήποτε σημείο κι αν βρίσκονται, προκειμένου να επιδείξουν τις ικανότητές τους σε ένα από τα πιο εύκολα παιχνίδια που μπορεί να παίξει κανείς στον κόσμο.

Τι συμβαίνει όμως με εκείνα τα παιχνίδια που έχουν το δικό τους κοινό σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη και μπορούν να περηφανευτούν ότι κοιτάζουν στα μάτια το blackjack;

Κάθε χώρα και κάθε ευρύτερη περιοχή στη Γη έχει το δικό της αγαπημένο παιχνίδι, γι’ αυτό και η καταγραφή των πιο γνωστών από αυτά είναι σχετικά εύκολη υπόθεση.

Στην Ευρώπη και την Αμερική υπάρχουν πέντε – έξι παιχνίδια που πραγματικά κυριαρχούν. Το blackjack είναι ένα από τα δύο κορυφαία, ενώ το δεύτερο δεν είναι άλλο από το πόκερ.

Τα δύο αυτά παιχνίδια δεν υπήρχαν, βέβαια, πίσω στην εποχή του Μεσαίωνα όταν άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα παιχνίδια με τράπουλες.

Ένα παρόμοιο παιχνίδι με το blackjack υπήρχε όμως στην Ιταλία του 15ου αιώνα και ήταν ευκολότερο για τη σύγχρονη μορφή του να κυριαρχήσει στην Ευρώπη τους τελευταίους δύο αιώνες.

Δεν ήταν, ωστόσο, καθόλου δημοφιλές στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Στις ΗΠΑ κυρίαρχο παιχνίδι ήταν το πόκερ, που πέρασε στη Γηραιά Ήπειρο και βρήκε τη θέση του στα τραπέζια της.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι με την πάροδο του χρόνου, τα συγκεκριμένα δύο παιχνίδια έγιναν τα αγαπημένα της μεγάλης πλειοψηφίας του πλανήτη.

Υπάρχουν όμως κι άλλα δημοφιλή παιχνίδια, όπως είναι το baccarat. Προέρχεται κι αυτό από την Ευρώπη, αλλά για πολύ καιρό αποτελούσε το αγαπημένο της ελίτ.

Δεν είναι καν σίγουρο για το πώς εμφανίστηκε και από που προέρχεται, αλλά έφτασε κι αυτό στο ευρύ κοινό.

Το gin rummy είναι ένα πολύ νεότερο αλλά δημοφιλές παιχνίδι που εμφανίστηκε στις ΗΠΑ, περίπου πριν από 100 χρόνια. Πέρασε κι αυτό στην Ευρώπη, όπου για μερικές δεκαετίες ήταν το αγαπημένο των κατοίκων της Αγγλίας.

Το bridge είναι ένα ακόμη παιχνίδι που λάτρεψε ο κόσμος, αλλά επειδή είναι αρκετά δύσκολο και χρειάζεται κριτική σκέψη, δεν είναι κατάλληλο για όλους.

Το εξαιρετικά δημοφιλές στη Γερμανία, Preference, έχει ως μεγάλο πλεονέκτημά ότι χρειάζεται το πολύ τέσσερις παίκτες για να είναι απόλυτα διασκεδαστικό.

Η πολυπλοκότητά του θυμίζει εκείνη που έχει το σκάκι και οι κανονισμοί του έχουν αλλάξει ελάχιστα στην πάροδο των δεκαετιών.

Τα παιχνίδια με τράπουλα φυσικά υπάρχουν και σε άλλες ηπείρους. Στις Αραβικές χώρες το αγαπημένο είναι το baloot, που παίζεται με ένα σετ τράπουλας 32 φύλλων.

Στην Κίνα το Zheng Shangyou είναι η εκδοχή της Κούπας που παίζεται στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Υπάρχουν διαφορές σε ό,τι αφορά στη συγκέντρωση των πόντων, κάτι που δεν ισχύει για το Rummy που παίζεται στην ίδια χώρα, καθώς και στην Κίνα.

Από το όνομα καταλαβαίνει κανείς ότι μιλάμε για το ίδιο παιχνίδι με το gin rummy, το οποίο φαίνεται ότι γεννήθηκε στην Ασία με την μορφή που παίζεται ακόμη και σήμερα.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.