Δήμος Μονάχου: Εξετάζεται απαγόρευση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους

Ο δήμος του Μονάχου εξετάζει το ενδεχόμενο απαγόρευσης αλκοόλ σε δημόσιους χώρους στο Μόναχο, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο δήμαρχος Dieter Reiter. Αυτό σχετίζεται επίσης με την ακύρωση των χριστουγεννιάτικων αγορών.

Το Μόναχο βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπο με την απαγόρευση του αλκοόλ σε δημόσιους χώρους! Η πόλη εξετάζει επί του παρόντος μια τέτοια απαγόρευση για ορισμένες ζώνες, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο δήμαρχος του Μονάχου.

Η απόφαση αυτή σχετίζεται επίσης με την ακύρωση των χριστουγεννιάτικων αγορών στη Βαυαρία. “Θα ήταν απολύτως ακατανόητο να ακυρώσουμε την Christkindlmarkt με τα περίπτερα με ζεστό κρασί λόγω της πανδημίας, αλλά ταυτόχρονα να συνεχίσουμε να επιτρέπουμε την κατανάλωση αλκοόλ σε πλατείες με πολλούς ανθρώπους”, δήλωσε ο Reiter.

Η απαγόρευση αλκοόλ μπορεί επίσης να εξεταστεί ενόψει της προσεχούς παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Την Πέμπτη, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και η κυβερνήσεις των κρατιδίων συμφώνησαν στην απαγόρευση της πώλησης πυροτεχνημάτων, ενώ υπάρχει επίσης απαγόρευση της συγκέντρωσης σε δημόσιους χώρους.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας Markus Söder, οι ίδιοι οι δήμοι μπορούν πλέον να επισημαίνουν ορισμένες ζώνες στις οποίες απαγορεύονται τα πυροτεχνήματα. Αυτό γίνεται ήδη στο Μόναχο – όπως και τα προηγούμενα χρόνια.

Το Μόναχο είχε ήδη απαγορεύσει το αλκοόλ τον περασμένο χειμώνα. Εκείνη την εποχή, πολλοί άνθρωποι συναντιόντουσαν για να πιουν ζεστό κρασί παρά τους περιορισμούς απαγόρευσης κυκλοφορίας και τις άλλες απαγορεύσεις.

Επιπλέον, ο δήμαρχος του Μονάχου σχολίασε ορισμένα από τα ψηφίσματα που εγκρίθηκαν στη διάσκεψη των πρωθυπουργών των κρατιδίων την Πέμπτη.

Κατ’ αρχήν, είπε ο Reiter, είναι ευπρόσδεκτο το γεγονός ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων έχουν υιοθετήσει τουλάχιστον εν μέρει μια ενιαία προσέγγιση.

Ακόμη και αν, κατά τη γνώμη του, θα μπορούσε κανείς να διαφωνήσει σχετικά με το αν ένας εθνικός κανονισμός 2G στο λιανικό εμπόριο είναι απολύτως απαραίτητος. “Ο αριθμός των πελατών είναι ούτως ή άλλως περιορισμένος και οι μάσκες είναι επίσης υποχρεωτικές”.

Ο δήμαρχος, από την άλλη πλευρά, επιθυμεί την ομοιομορφία στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο: ενώ για το υπόλοιπο της χρονιάς θα διεξάγονται αγώνες χωρίς θεατές στη Βαυαρία στη διάσκεψη των πρωθυπουργών αποφασίστηκε ο μέγιστος αριθμός των 15.000 θεατών.

Σύμφωνα με τον Reiter, η απόφαση αυτή αφήνει τουλάχιστον αναπάντητα ερωτήματα. “Δεν καταλαβαίνω αυτή τη διαφορετική προσέγγιση, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι οι οπαδοί ταξιδεύουν από όλη την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία”.

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.