Δήμος Μονάχου: Μείωση πτήσεων για τους υπαλλήλους

Για την προστασία του κλίματος, οι πτήσεις εσωτερικού πρέπει να επιτρέπονται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις με απόφαση που πήρε ο δήμος Μονάχου. Το 2019, οι υπάλληλοι του δήμου πέταξαν συνολικά 2.461 φορές στη Γερμανία.

Ο δήμος Μονάχου θέλει να μειώσει τις επίσημες πτήσεις εσωτερικού των υπαλλήλων του. Για παράδειγμα, οι πτήσεις εντός της Γερμανίας δεν θα πρέπει πλέον να εγκρίνονται και θα πρέπει να επιτρέπονται μόνο σε ορισμένες εξαιρετικές περιπτώσεις.

Η πόλη ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο περιορισμός των αεροπορικών ταξιδιών ισχύει για όλο το προσωπικό της πόλης.

Από το 2011, ο δήμος Μονάχου καταβάλλει εθελοντική συνεισφορά CO2 σε μη κερδοσκοπική εταιρεία για όλες τις επαγγελματικές πτήσεις από μέλη του δημοτικού συμβουλίου και διοικητικούς υπαλλήλους. Αυτό πρόκειται να χρηματοδοτήσει έργα προστασίας του κλίματος.

Το 2019, σύμφωνα με έκθεση της μονάδας προστασίας κλίματος και περιβάλλοντος, ο αριθμός των πτήσεων μειώθηκε κατά περίπου 30% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος σε 2.461.

Αυτό προκάλεσε εκπομπές CO2 περίπου 942 τόνων. Γι’ αυτό, το Μόναχο πλήρωσε αποζημιώσεις ύψους 24.580 ευρώ.

Ο δήμος του Μονάχου ελπίζει τώρα ότι το παράδειγμα της πόλης θα εμπνεύσει και τις επιχειρήσεις του Μονάχου να μην πραγματοποιούν πτήσεις εσωτερικού.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βαυαρία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.