Ο δήμος Μονάχου πουλά διαμέρισμα ενός δωματίου για 507.000€

Το δημαρχείο βρίσκεται στη διαδικασία απαλλαγής από ένα ακίνητο της δεκαετίας του ’70 στην οδό Nymphenburger Straße.

Αν τυχαίνει να σας περισσεύει μισό εκατομμύριο ευρώ, ίσως σας ενδιαφέρει η παρακάτω αγγελία: Με 507.000 ευρώ θα μπορούσατε να αγοράσετε ένα διαμέρισμα 55 τετραγωνικών μέτρων με ένα δωμάτιο στην Nymphenburger Straße – συμπεριλαμβανομένου ενός υπόγειου χώρου στάθμευσης, μπαλκονιού, μπάνιου με ρετρό πλακάκια, χτισμένο το 1972 κ.ά. Αλλά η αγγελία λέει ότι το διαμέρισμα βρίσκεται “σε μια ήσυχη κατοικημένη περιοχή, περίπου έξι χιλιόμετρα από την Marienplatz…”.

Διαφήμιση της πόλης του Μονάχου

Γιατί η AZ αναφέρεται σε αυτό; Όχι επειδή η διαφήμιση δεν αναφέρει τη μυρωδιά της βενζίνης που θα μπορούσε να εισέλθει από το παράθυρο στο διαμέρισμα – είναι, άλλωστε, ακριβώς πάνω από ένα πρατήριο καυσίμων. Αλλά επειδή ο πωλητής δεν είναι μια οποιαδήποτε εταιρεία ακινήτων – αλλά η πόλη του Μονάχου.

Στην πραγματικότητα, πρέπει να αγοραστούν περισσότερα

Ωστόσο, η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου τονίζει τακτικά πόσο σημαντικό θα ήταν για την πόλη να δοθεί ξανά η δυνατότητα αγοράς διαμερισμάτων. Διότι μετά από δικαστική απόφαση πριν από σχεδόν ένα χρόνο, οι δήμοι δεν μπορούν πλέον να ασκούν δικαιώματα. Πριν από αυτό, η πόλη αγόραζε συχνά: μόνο το 2020, η πόλη ξόδεψε 146,58 εκατομμύρια ευρώ για 21 ακίνητα. Τώρα η πόλη προφανώς χαρίζει ένα διαμέρισμα. Τι κρύβεται πίσω από αυτό;

Γιατί πωλείται αυτό το διαμέρισμα στο Μόναχο;

Η πόλη δεν μπορούσε να δώσει λεπτομέρειες. Εκπρόσωπος της δημοτικής υπηρεσίας, η οποία διαφημίζει την πώληση του διαμερίσματος στη σελίδα της στο Instagram, αναφέρει: Δεν είναι διαμέρισμα του δημοτικού τμήματος. Το διαμέρισμα ανήκει σε ένα ίδρυμα που διαχειρίζεται η κοινωνική υπηρεσία. Το κοινωνικό τμήμα, με τη σειρά του, είχε αναθέσει στο δημοτικό τμήμα την πώληση.

Μόνο το Παρίσι είναι πιο ακριβό από το Μόναχο

Τα ερωτήματα παραμένουν. Για παράδειγμα, γιατί ο δήμος πουλάει το διαμέρισμα στην ελεύθερη αγορά -στην τιμή που πιθανόν θα έκανε μια κτηματομεσιτική εταιρεία δεδομένης της κατάστασης του διαμερίσματος;

Εξάλλου, ένα τετραγωνικό μέτρο στο διαμέρισμα της δεκαετίας του ’70 πάνω από το βενζινάδικο κοστίζει σχεδόν 9.300 ευρώ. Η μέση τιμή αγοράς ήταν πρόσφατα 10.500 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο – για πρώτη φορά σε νέα διαμερίσματα, σημειωτέον. Στην Ευρώπη, μόνο το Παρίσι θεωρείται ακριβότερο.

Οργή στο Instagram

Ένας χρήστης του Instagram που είδε τη διαφήμιση είναι εξοργισμένος με την πώληση: “Εμείς οι φοιτητές και οι ασκούμενοι δεν παίρνουμε διαμέρισμα, αλλά η πόλη του Μονάχου φαίνεται να έχει αρκετά. Αισθάνομαι σαν να με έχουν γ@@ εντελώς”.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης