Ο δήμος Μονάχου θέλει υποχρεωτικά ηλιακά πάνελ στις στέγες

Υποχρεωτικά φωτοβολταϊκά στο Μόναχο; Το “Πράσινο-κόκκινο” (σ.σ Πράσινοι-SPD) βλέπει πρότυπα για αυτό στη Βάδη-Βυρτεμβέργη και θέλει να τα εφαρμόσει και στο Μόναχο.

Η πράσινη-κόκκινη κυβερνητική παράταξη στο δημοτικό συμβούλιο επιθυμεί την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος σε κάθε νεόδμητη στέγη σπιτιού στο μέλλον.

Με την πρόταση που κατέθεσε τη Δευτέρα το Πράσινο-Κόκκινο, ο δήμαρχος Dieter Reiter (SPD) πρόκειται να ασκήσει πιέσεις στην κυβέρνηση του κρατιδίου της Βαυαρίας για τη δημιουργία της νομικής βάσης.

Αυτό θα επιτρέψει στους βαυαρικούς δήμους να εισαγάγουν την υποχρέωση αυτή.

Υποχρεωτικά φωτοβολταϊκά για τις στέγες του Μονάχου;

Η υποχρέωση αυτή θα ισχύει για όλες τα νεόδμητα κτήρια (κατοικίες και γραφεία), τους στεγασμένους χώρους στάθμευσης και επίσης για την ανακαίνιση των υφιστάμενων στεγών.

Ο κανονισμός θα εφαρμόζεται σε επιφάνεια 20 τετραγωνικών μέτρων και άνω (εκτός από τις στέγες με βόρειο προσανατολισμό) και σε ποσοστό έως 60 τοις εκατό της επιφάνειας.

Η κυβερνητική παράταξη δικαιολογεί την κίνηση αυτή με το γεγονός ότι η πόλη πρέπει να είναι κλιματικά ουδέτερη μέχρι το 2035.

Η υποχρέωση φωτοβολταϊκών αποτελεί δομικό στοιχείο για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Το Μόναχο, ως ο μεγαλύτερος δήμος της Γερμανίας, πρέπει “να στείλει ένα αδιαμφισβήτητο μήνυμα για την αλλαγή των καιρών”, όπως έχουν ήδη κάνει άλλοι δήμοι, όπως το Tübingen.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.