Δημοσκόπηση-Γερμανία: Υπέρ της υποχρεωτικής μάσκας στα ΜΜΜ

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας στις υπεραστικές, αεροπορικές και τοπικές δημόσιες μεταφορές εξακολουθεί να βρίσκει μεγάλη αποδοχή από τον πληθυσμό.

Σε έρευνα που διεξήχθη από το Ινστιτούτο YouGov για λογαριασμό της Deutsche Presse-Agentur, το 63% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι υποστηρίζει μια τέτοια υποχρέωση στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Για τα σιδηροδρομικά και αεροπορικά ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, το ποσοστό ήταν 58%. Μόνο το 24% δήλωσε ότι είναι ριζικά αντίθετο στις υποχρεωτικές μάσκες.

Για άλλους χώρους που είναι προσβάσιμοι στο κοινό, όπως τα καταστήματα, το 46% των ερωτηθέντων υποστήριξε την υποχρεωτική χρήση μάσκας, ενώ για τα σχολεία μόνο το 29%.

Η υποστήριξη ήταν πάνω από το μέσο όρο μεταξύ των υποστηρικτών των Πρασίνων, σημαντικά χαμηλότερη μεταξύ των υποστηρικτών του FDP και χαμηλότερη μεταξύ των ατόμων που είχαν ψηφίσει το AfD στις τελευταίες ομοσπονδιακές εκλογές.

Από αυτούς, η πλειοψηφία του 51% δήλωσε ότι είναι γενικά κατά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.

Η τροποποίηση του νόμου για την προστασία από τις λοιμώξεις, η οποία συντάχθηκε από τον ομοσπονδιακό υπουργό Υγείας Karl Lauterbach και τον υπουργό Δικαιοσύνης Marco Buschmann, προβλέπει ότι τα ομόσπονδα κρατίδια θα μπορούν να αποφασίσουν μόνα τους από τον Οκτώβριο και μετά εάν θέλουν να επαναφέρουν την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, εάν ο αριθμός των λοιμώξεων αυξηθεί.

Ο νόμος πρέπει ακόμη να εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο και στη συνέχεια να ψηφιστεί από τη Bundestag και το Bundesrat.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.