Δημοτική Συνέλευση Βαυαρίας: Μακριά από τις „πόλεις-πρότυπα“

Η Δημοτική Συνέλευση της Βαυαρίας είναι αντίθετη στην εφαρμογή του σχεδίου των „πόλεων-πρότυπα“. Τα περιφερειακά προνόμια για την καταπολέμηση της πανδημίας θα οδηγούσαν σε τουρισμό αγορών.

Η Δημοτική Συνέλευση της Βαυαρίας είναι εναντίον δοκιμών με βάση το μοντέλο του Tübingen ή του Rostock.

Μπορεί κανείς εύκολα να υπολογίσει ότι αυτό θα οδηγήσει σε εμπορικό τουρισμό σε αυτές τις πόλεις, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Συνέλευσης Uwe Brandl, τη Δευτέρα στο Μόναχο.

Πρόκειται να υπάρχουν οκτώ “πόλεις-πρότυπα” στη Βαυαρία

Σύμφωνα με το προηγούμενο ψήφισμα, η κυβέρνηση της Βαυαρίας θέλει να δοκιμάσει σε οκτώ πόλεις της Βαυαρίας εάν τα ανοίγματα είναι δυνατά μέσω συνεπών και τακτικών τεστ.

Ο Υπουργός Υγείας της Βαυαρίας, Klaus Holetschek, είχε ήδη εκφράσει τις αμφιβολίες του το περασμένο Σαββατοκύριακο ως προς το κατά πόσον αυτές οι δοκιμές μοντέλου θα μπορούσαν πραγματικά να δημιουργηθούν ενόψει του ραγδαία αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων.

Η Δημοτική Συνέλευση της Βαυαρίας δεν έθεσε μόνο επιδημιολογικές ανησυχίες ενάντια σε αυτά τα ζητήματα. Ο ορισμός των μοντέλων πόλεων θα οδηγούσε επίσης σε „σοβαρές στρεβλώσεις του ανταγωνισμού“ στο κρατίδιο της Βαυαρίας, δήλωσε ο Brandl.

Επιπλέον, θεωρεί ένα τέτοιο προνόμιο μεμονωμένων πόλεων ή περιφερειών στο πλαίσιο της αρχής της ισότητας „συνταγματικά εξαιρετικά αμφισβητήσιμο“.

Η Βαυαρία πρέπει να αναλάβει τη λήψη εμβολίων

Σε μια επιστολή προς τον πρωθυπουργό Markus Söder, ο Brandl ζήτησε να χαλαρώσει τις προδιαγραφές υγιεινής και τεστ, ώστε να επιτρέπεται μόνο γενικά ή για συγκεκριμένους τομείς, αλλά όχι να επιτρέπονται „περιφερειακά προνόμια“.

Πολύ πιο σημαντική θα ήταν η σημαντική αύξηση της ταχύτητας των εμβολιασμών, η βελτίωση της διαδικασίας τεστ και η πιο εντατική χρήση ψηφιακών επιλογών για παρακολούθηση, αξιολόγηση και αποφυγή εμφάνισης κρουσμάτων, δήλωσε ο πρόεδρος.

Η αυστηρή ιεράρχηση των εμβολιασμών πρέπει να εγκαταλειφθεί και να οργανωθεί η „προμήθεια βαυαρικών εμβολίων“, σύμφωνα με τον Brandl.

Όλοι οι γενικοί ιατροί και οι οδοντίατροι πρέπει να συμπεριληφθούν στην εκστρατεία εμβολιασμού. “Περιμένουμε ένα πρόγραμμα που θα διασφαλίσει ότι όλοι οι πολίτες θα εμβολιαστούν έως τον Αύγουστο”.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βαυαρία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.