Δημοτικό ταμείο: Το Μόναχο πρέπει να γίνει (ακόμη) πιο ακριβό

Η είσοδος στο θέατρο ή στον ζωολογικό κήπο, το εισιτήριο στάθμευσης ή η κάρτα βιβλιοθήκης – πολλά πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν πιο ακριβά στο Μόναχο.

Και γι’ αυτό φταίει η πανδημία: επειδή ο φόρος επιτηδεύματος υποχώρησε τόσο πολύ, η πόλη πρέπει να εξοικονομήσει χρήματα.

Τέλη στο Μόναχο: Θα μπορούσαν να υπάρξουν αυξήσεις

Οι δήμοι στην πραγματικότητα δεν επιτρέπεται να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα από όσα εισπράττουν. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η δημιουργία χρεών επετράπη μία φορά. Αλλά ακόμη και φέτος, το Μόναχο απέχει πολύ από ένα “μαύρο μηδέν”, λέει ο δημοτικός ταμίας Christoph Frey.

Ως εκ τούτου, προτείνει την αύξηση των τιμών κατά 10 έως 20 τοις εκατό. Για παράδειγμα, οι άδειες στάθμευσης για τους επιχειρηματίες ή το εισιτήριο στο μηχάνημα στάθμευσης θα μπορούσαν να ακριβύνουν.

Στόχος του προϋπολογισμού του Μονάχου: 50 εκατ. ευρώ πρόσθετα έσοδα

Τα περιθώρια για πολλά άλλα τέλη δεν έχουν ακόμη εξαντληθεί. Δεν έχουν υπάρξει αυξήσεις εδώ και πέντε έως δέκα χρόνια, λέει ο Frey. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να γίνει πιο ακριβή η αίτηση για διαβατήριο.

Οι τιμές στον ζωολογικό κήπο θα μπορούσαν επίσης να αυξηθούν. Ωστόσο, οι επιμέρους μονάδες θα πρέπει να το καθορίσουν αυτό ακριβώς. Ο στόχος είναι να εισρεύσουν 50 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον. Αυτό προκύπτει από το ψήφισμα για τα βασικά στοιχεία του προϋπολογισμού, το οποίο παρουσίασε τώρα ο Frey.

Οι κενές θέσεις θα καλυφθούν μόνο από εκπαιδευτικούς

Οι διάφορες υπηρεσίες της πόλης θα εξοικονομήσουν επίσης 200 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, ο πολίτης δεν θα παρατηρήσει σχεδόν τίποτα από αυτά, σύμφωνα με τον Frey.

Όμως, αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε λιγότερες εκδηλώσεις που θα προσφέρονται στα κέντρα νεότητας, για παράδειγμα, ή σε εγκαταστάσεις που δεν θα είναι πλέον ανοικτές για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ακόμη και με το προσωπικό που πρέπει να εξοικονομήσει η πόλη. Με εξαίρεση τους εκπαιδευτικούς, οι κενές θέσεις δεν θα πληρωθούν.

Οι Πράσινοι ζητούν 100 εκατομμύρια ευρώ για το ταμείο προστασίας του κλίματος

Το δημοτικό συμβούλιο θα αποφασίσει σχετικά με αυτή την απόφαση του ταμία πριν από το τέλος του Ιουλίου. Το SPD θέλει να συμφωνήσει – αν η αύξηση των τελών είναι κοινωνικά ισορροπημένη, λέει ο δημοτικός σύμβουλος Christian Köning.

Ταυτόχρονα, το SPD, καθώς και οι Πράσινοι, θέλουν να επενδύσουν περισσότερα από όσα προβλέπει μέχρι στιγμής το σχέδιο του Υπουργού Οικονομικών. Ο Florian Roth, επικεφαλής των Πρασίνων στο δημοτικό συμβούλιο, ζητά 100 εκατομμύρια ευρώ για ένα ταμείο προστασίας του κλίματος.

Και η πόλη θα πρέπει να δαπανήσει επιπλέον πέντε εκατομμύρια για τις δημόσιες συγκοινωνίες, την εμπορική κυκλοφορία και την κυκλοφορία των πεζών.

SPD: 100 εκατ. ευρώ για οικονομικά προσιτή στέγαση και κοινωνικές υποδομές

Το SPD σχεδιάζει επίσης περισσότερες δαπάνες: ο Christian Köning ζητά να δαπανηθούν 100 εκατομμύρια ευρώ για οικονομικά προσιτή στέγαση και κοινωνικές υποδομές. Θα πρέπει επίσης να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή τραμ.

Θα λειτουργήσει ωστόσο όλο αυτό; Για το επόμενο έτος αυτό είναι εφικτό, λέει ο ταμίας Frey. Αλλά θα λειτουργήσει και τα επόμενα χρόνια; “Υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό πίσω από αυτό”.

Πηγή: abendzeitung-muenchen.de

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.