Διυλιστήριο της Γερμανίας ξεμένει από πετρέλαιο θέρμανσης και diesel

Η εταιρεία διυλιστηρίων OMV στα νότια της Γερμανίας ανακοίνωσε την Πέμπτη πως καταγράφει ελλείψεις στα αποθέματα πετρελαίου θέρμανσης και diesel, σε ένα ακόμα σημάδια της ενεργειακής κρίσης που πλήττει τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης και στο φόντο των επιπτώσεων του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το OMV ανάφερε πως η έλλειψη «προέρχεται πιθανά από τις ελλείψεις στην αγορά».

Η διοίκηση του OMV ανακοίνωσε πως σταματά η προμήθεια καυσίμων σε φορτηγά στη μονάδα του Μπουργκχάουζεν που βρίσκεται κοντά στο Μόναχο του τουλάχιστον μέχρι τις 15 Αυγούστου.

«Με στόχο να εξασφαλίσουμε την επάρκεια προμηθειών σε βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο επίπεδο, οι φορτώσεις καυσίμων θα σταματήσουν προσωρινά, μέχρι το διυλιστήριο του Μπουργκχάουζεν να επανεκκινήσει την παραγωγή του» αναφέρεται στην ανακοίνωση του OMV.

Πηγή: insider

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.