Δωρεάν αντικατάσταση λευκών συσκευών στο Μόναχο

Δωρεάν αντικατάσταση ψυγείων και παρόμοιων λευκών συσκευών στο Μόναχο – Όλες οι πληροφορίες για το πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας…

Τα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα μπορούν τώρα να ανταλλάξουν τις μεγάλες οικιακές συσκευές τους με νέες πιο ενεργειακά αποδοτικές συσκευές στην πόλη του Μονάχου.

Ποιοι είναι επιλέξιμοι και πώς λειτουργεί η ανταλλαγή;

Η πόλη του Μονάχου θέλει να συνεχίσει να βοηθά τα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα στην ενεργειακή κρίση και γι’ αυτό εισήγαγε τώρα το πρόγραμμα “Λευκά είδη”.

Αυτό αποσκοπεί στη δωρεάν ανταλλαγή μεγάλων οικιακών συσκευών που καταναλώνουν πολύ ενέργεια.

Οι κάτοικοι του Μονάχου που λαμβάνουν επί του παρόντος κοινωνική βοήθεια ή επίδομα πολίτη μπορούν να ανταλλάξουν δωρεάν έως και δύο μεγάλες συσκευές που καταναλώνουν ενέργεια από το νοικοκυριό τους μέσω αυτού του προγράμματος.

Επιπλέον, λαμβάνουν πολύτιμες συμβουλές και tips  για την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας στην καθημερινή ζωή.

Έντυπα αιτήσεων διατίθενται στα κοινωνικά σπίτια των πολιτών, στο δημοτικό συμβουλευτικό κέντρο χρέους, στα συμμετέχοντα ενεργειακά συμβουλευτικά κέντρα και στο γραφείο συντονισμού “White Goods” της Κάριτας Μονάχου.

Πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας “Λευκά είδη”: Μικρή ανταλλαγή – μεγάλο αποτέλεσμα

Λόγω της απότομης αύξησης των τιμών της ενέργειας, αυτή η βοήθεια μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά.

Σύμφωνα με έναν υπολογισμό της Κάριτας, τα νοικοκυριά που κάνουν τουλάχιστον χρήση των συμβουλών εξοικονόμησης ενέργειας και εφαρμόζουν την προτεινόμενη άμεση βοήθεια εξοικονομούν κατά μέσο όρο 190 ευρώ ετησίως.

Εάν αντικατασταθεί και το παλιό ψυγείο, τα χρήματα που εξοικονομούνται μπορούν να αυξηθούν κατά μέσο όρο σε 300 ευρώ ετησίως.

Το κονδύλι για το πρόγραμμα αντικατάστασης είχε ήδη προγραμματιστεί για το τέλος του 2019 – αλλά η εφαρμογή του έπρεπε να αναβληθεί λόγω της πανδημίας.

Σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας “Λευκά Είδη”: Αυτές οι συσκευές μπορούν να αντικατασταθούν

Στα πλαίσια του προγράμματος ανταλλάσσονται οι ακόλουθες συσκευές:

  • Επιτραπέζιο ψυγείο με θάλαμο κατάψυξης (κλάση ενεργειακής απόδοσης “D”)
  • Ψυγείο-καταψύκτης (“Α”)
  • Πλυντήριο ρούχων (“Α”)
  • Πλυντήριο πιάτων (για νοικοκυριά με 3 ή περισσότερα παιδιά, επίσης “Α”)

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι προς αντικατάσταση συσκευές να εξακολουθούν να λειτουργούν και να ανήκουν στο νοικοκυριό.

Οι συσκευές αντικαθίστανται πάντοτε με πανομοιότυπες συσκευές. Για παράδειγμα, ένα ψυγείο δεν μπορεί να αντικατασταθεί με ένα πλυντήριο ρούχων.

Προηγουμένως, ένας ενεργειακός σύμβουλος της πόλης θα αποφασίσει αν έχει νόημα η αντικατάσταση της συσκευής.

Εάν η ανταλλαγή συσκευής εγκριθεί, το γραφείο της Κάριτας αναλαμβάνει τη διεκπεραίωση. Ενημερώνει τους αιτούντες και συντονίζει την παράδοση των νέων συσκευών

. Επιπλέον, μπορεί κανείς να επικοινωνήσει με το κέντρο βοήθειας για ερωτήσεις και αμφιβολίες.

Κέντρα πληροφόρησης

Τα κέντρα ενεργειακών συμβουλών που υποστηρίζουν το πρόγραμμα “Λευκά Είδη” και στα οποία οι πολίτες μπορούν να κλείσουν μια κατ’ οίκον επίσκεψη είναι επί του παρόντος ο έλεγχος εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας της Κάριτας Μονάχου (τηλέφωνο 678202-70, e-mail: stromspar-check@caritasmuenchen.org) και η υπηρεσία ενεργειακών συμβουλών του Βαυαρικού Κέντρου Συμβουλευτικής Καταναλωτών (τηλέφωνο (0800) 8098024-00, δωρεάν, e-mail energie@vzbayern.de).

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης