Δορυφόροι θα προσφέρουν Internet στις αεροπορικές πτήσεις

Σε τελική φάση βρίσκονται οι δοκιμές ενός δορυφορικού τηλεπικοινωνιακού συστήματος που θα επιτρέπει την ασφαλή και υψηλής ποιότητας σύνδεση με το Internet μέσα στα αεροπλάνα.

Για διαφόρους λόγους οι επιβάτες των αεροπορικών πτήσεων δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα κινητά τους τηλέφωνα.

Ενώ παράλληλα και η σύνδεση στο Internet δεν είναι εύκολη και ευρέως διαθέσιμη κατά τις πτήσεις.

Όμως η συνεργασία του αεροναυπηγικού γίγαντα Airbus με τον Ολλανδικό Οργανισμό Εφαρμοσμένης Επιστημονικής Έρευνας (NOASCR) θα δώσει σύντομα λύση σε αυτό το ζήτημα.

Από την συνεργασία αυτή έχει προκύψει ένα δορυφορικό σύστημα τηλεπικοινωνίας ονόματι UltraAir που χρησιμοποιεί λέιζερ για την μετάδοση δεδομένων.

Το σύστημα αυτό θα αντικαταστήσει τα συστήματα μετάδοσης δεδομένων με ραδιοσυχνότητες που δεν είναι αποδοτικά για εναέρια χρήση.

Την τεχνολογία του UltraAir θα χρησιμοποιήσει και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος στο δικό του σύστημα ασφαλούς επικοινωνίας με χρήση ακτινών λέιζερ που ονομάζεται ScyLight.

Εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος ανακοίνωσε ότι σε λίγους μήνες θα γίνει στην Γερμανία μια μεγάλη δοκιμή του UltraAir.

Αν όλα πάνε καλά στα μέσα του 2022 το σύστημα θα είναι διαθέσιμο στις αεροπορικές εταιρείες για να παρέχουν ασφαλείς και γρήγορες συνδέσεις στο Internet στους επιβάτες στις πτήσεις τους.

Το UltraAir θα μπορεί επίσης να δημιουργήσει ένα «νέφος μάχης» όπως το χαρακτηρίζουν οι δημιουργοί του.

Θα επιτρέπει την ασφαλή μετάδοση δεδομένων από drones σε πολεμικά αεροσκάφη που βρίσκονται στον αέρα.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.