Δουλειές που πληρώνουν τα περισσότερα χρήματα στη Γερμανία

Δουλειές που πληρώνουν τα περισσότερα χρήματα στη Γερμανία: Ο μέσος μεικτός μισθός στη Γερμανία ανέρχεται σε 51.000 ευρώ ετησίως. Αλλά σε ορισμένες θέσεις εργασίας μπορείτε να βγάλετε τα τριπλάσια ποσά.

Ποια επαγγέλματα υπόσχονται τις καλύτερες αμοιβές; Στη μεγαλύτερη ανάλυση μισθολογικών δεδομένων στη Γερμανία μέχρι σήμερα, η πύλη σύγκρισης gehalt.de και η αγορά εργασίας StepStone δημοσίευσαν σχετική έκθεση.

Δουλειές που πληρώνουν τα περισσότερα χρήματα στη Γερμανία
Δουλειές που πληρώνουν τα περισσότερα χρήματα στη Γερμανία για το 2021

Τα επαγγέλματα με τους καλύτερους μισθούς το 2021 στη Γερμανία

Σύμφωνα με την έκθεση, ο μέσος ακαθάριστος μισθός στη Γερμανία το 2021 ήταν 51.009 ευρώ, με τη διάμεσο να ανέρχεται σε 44.074 ευρώ.

Η διάμεσος είναι η τιμή που βρίσκεται ακριβώς στη μέση όλων των τιμών. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ίσος αριθμός μισθών που είναι χαμηλότεροι και υψηλότεροι από το μέσο μισθό.

Η διάμεσος παρέχει επομένως ιδιαίτερα σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη διάρθρωση των μισθών στη Γερμανία, δεδομένου ότι η μέση τιμή επηρεάζεται ενίοτε έντονα από ιδιαίτερα υψηλές ή χαμηλές τιμές.

Ανάμεσα στα καλύτερα αμειβόμενα επαγγέλματα, το διάσημο ιατρικό επάγγελμα καταλαμβάνει, όπως είναι αναμενόμενο, με διαφορά την πρώτη θέση.

Η κρίση της πανδημίας έδειξε για άλλη μια φορά τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι γιατροί. Κατά τα άλλα, ωστόσο, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας τείνουν να κερδίζουν λιγότερα από ό,τι σε άλλους κλάδους. Εκτός από τους πωλητές και τους συμβούλους διοίκησης, οι μηχανικοί και οι ειδικοί πληροφορικής λαμβάνουν επίσης αμοιβές άνω του μέσου όρου.

Τα 3 καλύτερα αμειβόμενα επαγγέλματα το 2021 στη Γερμανία

  1. Γιατροί: 78.317 ευρώ
  2. Πωλητές: 62.379 ευρώ
  3. Σύμβουλος διαχείρισης: 62.119 ευρώ

Ο μισθός αυξάνεται ανάλογα με τη διοικητική ευθύνη στη Γερμανία

Για ορισμένους τίτλους εργασίας, ωστόσο, υπάρχουν πολύ περισσότερα: Όσοι ανεβαίνουν στην ιεραρχία της εταιρείας και έχουν μεγάλη ευθύνη στο προσωπικό αμείβονται ανάλογα.

Οι εργαζόμενοι με διοικητική ευθύνη βγάζουν μεικτό μέσο μισθό 86.300 ευρώ, σχεδόν διπλάσιο από αυτόν που κερδίζουν οι εργαζόμενοι χωρίς προσωπική ευθύνη.

Ωστόσο, μόνο το πέντε τοις εκατό των Γερμανών έχει στη διάθεσή του εξαψήφιο μισθό. Σύμφωνα με την αξιολόγηση της πύλης μισθών για το Merkur.de, οι ειδικοί και τα διευθυντικά στελέχη προηγούνται στην κατάταξη.

Παραδόξως, οι διευθυντές προσωπικού βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης. Ωστόσο, πολλές εταιρείες στερούνται πλέον εξειδικευμένου προσωπικού. Αυτοί που ξέρουν πώς να διατηρούν τους κορυφαίους υπαλλήλους είναι περιζήτητοι.

Οι 5 καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας το 2021 στη Γερμανία

  1. Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού: 145.600 ευρώ
  2. Οικονομικός Διευθυντής: 143.500 ευρώ
  3. Διευθυντής πωλήσεων: 125.300 ευρώ
  4. Μέλος διοικητικού συμβουλίου: 124.800 ευρώ
  5. Διευθύνων Σύμβουλος: 104.000 ευρώ

“Το μέλλον της αγοράς εργασίας”, γράφει η Gehalt.de, “θα είναι η ανεργία. Σύντομα θα υπάρξει έλλειψη εκατομμυρίων εργαζομένων στη Γερμανία. Αυτό σημαίνει ότι οι σωστοί και επαρκείς εργαζόμενοι θα γίνουν ο νούμερο 1 ανταγωνιστικός παράγοντας”.

Δουλειές που πληρώνουν τα περισσότερα χρήματα στη Γερμανία

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης