Δύο κρούσματα του Συνδρόμου της Αβάνας στη Γερμανία

Το Σύνδρομο της Άβανας φέρεται να έκανε την εμφάνιση του και στη Γερμανία, με τουλάχιστον δύο Αμερικανούς αξιωματούχος που υπηρετούν στη χώρα να παρουσιάζουν συμπτώματα του μυστηριώδους φαινομένου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Wall Street Journal, οι δύο αξιωματούχοι ζήτησαν ιατρική βοήθεια όταν αντιλήφθηκαν ότι παρουσιάζουν συμπτώματα του συνδρόμου, το οποίο προκαλεί μακροπρόθεσμες εγκεφαλικές βλάβες.

Το μυστηριώδες φαινόμενο έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στην κυβέρνηση Μπάιντεν, καθώς πολλές δεκάδες μέλη διπλωματικών και στρατιωτικών αποστολών των ΗΠΑ έχει προσβληθεί από το αινιγματικό σύνδρομο.

Συγκεκριμένα, μέχρι τον Μάιο, περισσότεροι από 130 Αμερικανοί κατάσκοποι, διπλωμάτες, στρατιωτικοί και άλλοι εργαζόμενοι σε αμερικανικές αποστολές είχαν παρουσιάσει συμπτώματα του συνδρόμου, όπως έντονες ζαλάδες και ναυτία.

Μάλιστα, πολλοί ασθενείς έκαναν λόγο για ηχητικές παραισθήσεις και απότομη μεταβολή της θερμοκρασίας του σώματος τους, προτού αισθανθούν τα προαναφερθέντα συμπτώματα έντονης αδιαθεσίας.

Παρότι το φαινόμενο αρχικά αφορούσε τις διπλωματικές αποστολές των Ηνωμένων Πολιτειών σε Κίνα και Κούβα (τα πρώτα κρούσματα καταγράφηκαν στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αβάνα), δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνιση τους και κρούσματα σε άλλες χώρες.

Ενδεικτικά, έχουν καταγραφεί κρούσματα μεταξύ πρακτόρων της CIA που υπηρετούν σε χώρες της Ευρώπης και της Ασίας.

Μολαταύτα, παρότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν κάνει ανοιχτά λόγο για κάποιου είδους «επίθεση» πίσω από τα δεκάδες κρούσματα του Συνδρόμου της Αβάνας, ειδικοί εκτιμούν ότι τα συμπτώματα του φαινομένου θα μπορούσαν κάλλιστα να συνδέονται με κάποιο προηγμένο οπλικό σύστημα μαγνητικών κυμάτων.

Πηγή: REUTERS | Καθημερινή

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.