Δυσαρεστημένοι οι πολίτες από τους χειρισμούς Scholz για την Ουκρανία

Οι περισσότεροι Γερμανοί είναι δυσαρεστημένοι με τον τρόπο που ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς χειρίζεται τον πόλεμο στην Ουκρανία, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο YouGov για λογαριασμό του Γερμανικού Πρακτορείου.

Στην έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, 45% των ερωτηθέντων δήλωσαν μάλλον δυσαρεστημένοι με τις επιδόσεις του καγκελαρίου.

Στο μεταξύ, 37% δήλωσαν ότι είναι πολύ ικανοποιημένοι με τον τρόπο που ο Σολτς αντιμετωπίζει τη διεθνή σύγκρουση και 18% δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν να αξιολογήσουν τις ενέργειές του.

Κερδίζει πόντους στους ψηφοφόρους των Σοσιαλδημοκρατών

Μια διαφορετική εικόνα προέκυψε από τη δημοσκόπηση μεταξύ αυτών που συμπαθούν τους κεντροαριστερούς Σοσιαλδημοκράτες (SPD) του Σολτς: 59% δήλωσαν ικανοποιημένοι με τον Σολτς και 34% ήταν δυσαρεστημένοι.

Οι πολίτες δεν θεωρούν πως ο καγκελάριος είναι ένας ισχυρός ηγέτης. Μόνο 25% των ερωτηθέντων παραδέχθηκαν πως δείχνει ηγετικές ικανότητες με τον τρόπο που αντιμετωπίζει την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Επιπλέον 51% συμφώνησαν με τη δήλωση «Δρα μάλλον ανεπαρκώς ως ηγέτης». Το 24% απάντησε πως δεν γνωρίζει ή δεν έδωσε απάντηση.

Οι επικοινωνιακές δεξιότητες του καγκελαρίου αξιολογούνται ως ακόμη πιο ανεπαρκείς: 56% θεωρούν ότι δεν εξήγησε καταλλήλως την πολιτική του, 22% το βλέπουν διαφορετικά. Το 22% απάντησε «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».

Χειρότερα τα αποτελέσματα για την κυβέρνηση

Οι ψηφοφόροι των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό αξιολόγησαν με παρόμοιο τρόπο τον Σολτς, όσον αφορά τις ηγετικές και τις επικοινωνιακές ικανότητές του.

Συνολικά ο συνασπισμός του SPD, των Πρασίνων και των φιλελεύθερων Ελεύθερων Δημοκρατών τα πήγε ακόμη χειρότερα από τον καγκελάριο.

Από τους ερωτηθέντες, 50% δήλωσαν μάλλον ή πολύ δυσαρεστημένοι από τις ενέργειές του σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία, 30% δήλωσαν μάλλον ή πολύ ικανοποιημένοι.

Το υπόλοιπο 20% είπε πως δεν γνωρίζει ή δεν έδωσε απάντηση.

Τα δεδομένα βασίζονται σε μια έρευνα της YouGov Deutschland GmbH που πραγματοποιήθηκε μέσω του Ίντερνετ και στην οποία πήραν μέρος 2.040 άτομα στο διάστημα από τις 25 ως τις 27 Απριλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.