Δυστύχημα με S-Bahn στο Μόναχο: Νέες λεπτομέρειες βγαίνουν στο φως

Δυστύχημα με S-Bahn στο Μόναχο: Νέες λεπτομέρειες βγαίνουν στο φως – ο οδηγός ήταν πιθανότατα αρχάριος

Σε πρόσφατο δελτίο Τύπου της αστυνομίας του Μονάχου αναφέρεται: “Για την περαιτέρω έρευνα, εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά σημαντικό να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε με όλους τους επιβάτες που επέβαιναν στα δύο τρένα του S-Bahn”.

Όποιος βρισκόταν σε ένα από τα δύο τρένα τη στιγμή του ατυχήματος και δεν έχει ακόμη διαβιβάσει τα προσωπικά του στοιχεία στην αστυνομία, θα πρέπει να επικοινωνήσει αμέσως με το γραφείο που ασχολείται με το θέμα.

“Ειδικά αν έχουν υποστεί τραυματισμούς”. Οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το πώς συνέβη το δυστύχημα θα πρέπει να δοθεί στην ομάδα ατυχημάτων στη διεύθυνση Tegernseer Landstraße 210 στο Μόναχο. Οι αξιωματικοί είναι διαθέσιμοι στο τηλέφωνο (089) 62 16 33 22.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 18 άνθρωποι τραυματίστηκαν – έξι από αυτούς σοβαρά – κατά τη σύγκρουση των δύο S-Bahn σε μονόδρομη γραμμή τη Δευτέρα πριν από μία εβδομάδα. Περίπου 25 άτομα υπέστησαν ελαφρά τραύματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχαν 60 άτομα σε κάθε ένα από τα δύο τρένα. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν έναν δυνατό κρότο.

Η αιτία του ατυχήματος δεν έχει προσδιοριστεί οριστικά – η έρευνα μπορεί να διαρκέσει μήνες

Η αιτία του ατυχήματος δεν έχει προσδιοριστεί οριστικά. Οι έρευνες επικεντρώνονται σε έναν από τους δύο μηχανοδηγούς και σε ένα σήμα στάσης που είχε τεθεί σε κόκκινο.

Σε αυτό το πλαίσιο, την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησαν έρευνες εναντίον ενός 54χρονου μηχανοδηγού, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά. Ο 54χρονος είχε αλλάξει επάγγελμα και είναι αρχάριος οδηγός.

Σύμφωνα με τους σιδηροδρόμους, είχε διανύσει ένα χρόνο εκπαίδευσης. Ωστόσο, είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν επρόκειτο για ανθρώπινο ή τεχνικό λάθος, τόνισε η εισαγγελία. Η έρευνα είναι πιθανό να διαρκέσει εβδομάδες, αν όχι μήνες.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.