Έφοδοι στα σπίτια κλιματικών ακτιβιστών σε όλη τη Γερμανία

Οι αστυνομικές δυνάμεις σε όλη τη Γερμανία έκαναν έρευνες στα σπίτια ακτιβιστών για το κλίμα που συνδέονται με το λεγόμενο κίνημα «Τελευταία Γενιά», το οποίο με τη σειρά του κατηγόρησε τους εισαγγελείς ότι προσπαθεί να εκφοβίσει τους διαδηλωτές.

Το κίνημα έχει τραβήξει την προσοχή με μια πληθώρα διασπαστικών εκστρατειών διαμαρτυρίας που περιλάμβαναν αποκλεισμό δρόμων και ρίψη τροφίμων σε έργα τέχνης μουσείων.

Σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, οι κατ’ οίκον έρευνες συνδέονταν σε μεγάλο βαθμό με μια διαμαρτυρία της ομάδας τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, κατά την οποία είχε σαμποτάρει τη λειτουργία ενός μεγάλου διυλιστηρίου πετρελαίου στην περιοχή του Βρανδεμβούργου.

Με βάση το περιστατικό αυτό, ο αρμόδιος εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες, μεταξύ άλλων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διατάραξη επίσημης λειτουργίας.

Εν τω μεταξύ, οι ακτιβιστές της «Τελευταίας Γενιάς» έκαναν λόγο για «απόπειρες εκφοβισμού».

«Υπερασπιζόμαστε αυτό που κάνουμε με τα πρόσωπα και τα ονόματά μας – αν υπάρχει επιθυμία για πληροφορίες, δεν χρειάζεται κατ’ οίκον έρευνα», ανέφερε το κίνημα στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Η προσέγγιση της αστυνομίας προκάλεσε επίσης επικρίσεις από ακτιβιστές για το κλίμα εκτός του ριζοσπαστικού κινήματος.

«Όταν ο αγώνας κατά των ακτιβιστών για το κλίμα επιδιώκεται πολύ πιο έντονα από ό,τι ο αγώνας κατά της κλιματικής κρίσης, μπορείτε να δείτε πώς η πολιτική για το κλίμα σε αυτή τη χώρα είναι ανάποδα», δήλωσε στο Twitter η Λουίζα Νόιμπαουερ, η πιο γνωστή ακτιβίστρια για το κλίμα στη Γερμανία και πρωτοπόρος του κινήματος Fridays for Future στη χώρα.

Το ζήτημα του πόσο σκληρή θα πρέπει να είναι η αστυνομία και η δικαιοσύνη στη μεταχείριση των ακτιβιστών της «Τελευταίας Γενιάς» αποτέλεσε θέμα πολλών συζητήσεων στη Γερμανία τις τελευταίες εβδομάδες.

Πηγή: EURACTIV

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.