Έφοδος των αρχών στα γραφεία της Morgan Stanley στη Φρανκφούρτη

Έφοδο στα γραφεία της Morgan Stanley στη Φρανκφούρτη πραγματοποίησαν οι γερμανικές αρχές.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η αμερικανική τράπεζα επιβεβαίωσε την έρευνα τα ξημερώματα της Τρίτης στα κεντρικά γραφεία της στη Φρανκφούρτη ενώ και οι εισαγγελείς της Κολωνίας επιβεβαίωσαν ότι πραγματοποιείται έφοδος για εκτεταμένη φοροδιαφυγή αναφορικά με το Cum-Ex.

Γερμανία: Έρευνα των αρχών στα γραφεία της Deutsche Bank

Πρόκειται για μια εμπορική στρατηγική που απέσυρε τουλάχιστον 10 δισεκατομμύρια ευρώ (10,5 δισεκατομμύρια δολάρια) από κρατικά έσοδα.

Ονομάστηκε από τον λατινικό όρο «With-Without», και μέσω αυτού η τράπεζα φέρεται να εκμεταλλεύτηκε τους γερμανικούς φορολογικούς νόμους που επέτρεπαν σε πολλούς επενδυτές να διεκδικούν επιστροφές φόρου σε μερίσματα που καταβλήθηκαν μόνο μία φορά.

Μια τακτική που η Γερμανία κατήργησε το 2012.

Οι αρχές ερευνούν υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας ενώ έκαναν έλεγχο και στα σπίτια δύο υπόπτων.

Οι εισαγγελείς της Κολωνίας, έχουν βάλει στο στόχαστρο περίπου 1.500 άτομα από τον χρηματοπιστωτικό κλάδο ενώ το τελευταίο διάστημα εντείνουν την πίεση στις διεθνείς τράπεζες.

Πριν από την Morgan Stanley έκαναν έφοδο στα γραφεία της Barclays Plc στη Φρανκφούρτη τον Μάρτιο μόλις μία εβδομάδα μετά το χτύπημα των εγκαταστάσεων της Bank of America Corp. Merrill Lynch ενώ έκαναν έφοδο πριν από 2 μέρες και στην Deutsche bank.

Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ | Φωτογραφία αρχείου

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.