Εγκρίθηκαν τα αυτοδιαγνωστικά τεστ Covid – Μάθετε πώς λειτουργούν

Ο Jens Spahn τα είχε υποσχεθεί την 1η Μαρτίου: Αυτοδιαγνωστικά τεστ Covid για όλους. Τα τεστ τελικά θα έρθουν αργότερα, αλλά σας εξηγούμε από τώρα πώς λειτουργούν.

Βερολίνο – Ο Υπουργός Υγείας Jens Spahn ανακοίνωσε τον ερχομό τους πριν από λίγο καιρό και αναμένει πολλά από αυτά:

Αυτοδιαγνωστικά τεστ κορωνοϊού. Το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Φαρμάκων και Ιατρικών Συσκευών (BfArM) εξέδωσε τις τρεις πρώτες εγκρίσεις για αυτοδιαγνωστικά τεστ κορωνοϊού την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου.

Ο Spahn ήθελε να θέσει τα νέα τεστ προς πώληση σε φαρμακεία, καταστήματα ειδών υγιεινής και σούπερ μάρκετ ήδη από την 1η Μαρτίου. Αλλά τελικά αυτό δεν θα επιτευχθεί.

Υπήρξαν πολλές ερωτήσεις από τα ομοσπονδιακά κρατίδια, για παράδειγμα, πώς τα τεστ θα μπορούσαν να συνδυαστούν με περαιτέρω βήματα ανοίγματος.

Το Bundestag είχε επίσης αρκετές ερωτήσεις στον Υπουργό Υγείας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα αποφασιστεί στην επόμενη διάσκεψη κορυφής στις 3 Μαρτίου το από πότε θα είναι διαθέσιμα σε καταστήματα.

„Θα ήθελα πραγματικά να ξεκινήσω περισσότερα τεστ την επόμενη εβδομάδα“, τόνισε ο Spahn. Τα τεστ είναι μια ευκαιρία. Τις επόμενες εβδομάδες, ωστόσο, τα αυτοδιαγνωστικά τεστ κορωνοϊού θα είναι σίγουρα διαθέσιμα σε όλους. Αλλά πώς λειτουργούν;

Σε αντίθεση με τα PCR και τα γρήγορα τεστ, τα νέα αυτοδιαγνωστικά τεστ Covid δεν χρειάζεται πλέον να διενεργούνται από ιατρικά εκπαιδευμένο προσωπικό.

Κατά τη διάρκεια της έγκρισης από το BfArM, ελέγχθηκε επίσης εάν οι πολίτες μπορούν να διενεργήσουν μόνοι τους τα τεστ. Εάν ακολουθηθούν πιστά οι οδηγίες, δεν θα υπάρξουν προβλήματα.

Χρήση

Για να κάνετε το τεστ, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε ένα στυλεό από το μπροστινό μέρος της μύτης ή του λαιμού σας.

Όπως και τα προηγούμενα γρήγορα τεστ, είναι ένα τεστ αντιγόνων. Η ταινία μέτρησης ανιχνεύει έτσι ορισμένες πρωτεΐνες του ιού και έτσι αναγνωρίζει εάν το τεστ είναι θετικό ή αρνητικό.

Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τη χρήση του αυτοδιαγνωστικού τεστ. Οι ακόλουθες πληροφορίες περιέχονται στις οδηγίες προηγούμενων τεστ αντιγόνων, αλλά θα ισχύουν και για τα νέα προϊόντα:

  • Διαβάστε προσεκτικά όλες τις οδηγίες.
  • Βρείτε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας με αρκετό χώρο. Μην τρώτε, πίνετε ή καπνίζετε στην περιοχή όπου θα χρησιμοποιηθούν τα δείγματα ή τα κιτ.
  • Έχετε όλα τα απαραίτητα σκεύη, όπως καθρέφτη ή ρολόι, έτοιμα.
  • Πλύνετε ή απολυμάνετε καλά τα χέρια σας πριν και μετά το τεστ.
  • Εκπνεύστε βαθιά και συλλέξτε το δείγμα σύμφωνα με τις οδηγίες.

Αξιοπιστία

Γενικά, ωστόσο, τα γρήγορα αυτοδιαγνωστικά τεστ Covid είναι λιγότερο αξιόπιστα από το τεστ PCR, που εξακολουθεί να θεωρείται το καλύτερο και πιο ασφαλές.

Οι γιατροί προειδοποιούν για λανθασμένα αρνητικά αποτελέσματα, τα οποία θα μπορούσαν να παρασύρουν τους ανθρώπους σε μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας.

Στην πραγματικότητα, ένα αρνητικό τεστ δεν αποκλείει τη μόλυνση, ειδικά εάν το ιικό φορτίο είναι χαμηλό στην πρώιμη ή όψιμη φάση της λοίμωξης με κορωνοϊό. Οι ιοί θα μπορούσαν να μεταδοθούν με αυτόν τον τρόπο.

Το Ινστιτούτο Robert Koch θεωρεί ότι τα γρήγορα τεστ αντιγόνων είναι μόνο συμπλήρωμα λόγω των πιθανών ανακριβειών.

Ωστόσο, μια μελέτη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Charité και της Χαϊδελβέργης έδειξε ότι το αυτοδιαγνωστικό τεστ δεν δίνει απαραίτητα χειρότερο αποτέλεσμα από ένα επαγγελματικό επίχρισμα.

Ωστόσο, τα αυτοδιαγνωστικά τεστ μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο δρόμο της επιστροφής στην κανονικότητα.

Οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα τεστ κυρίως σε σχολεία και κέντρα παιδικής φύλαξης.

Αυτό θα επέτρεπε σε περισσότερα παιδιά να συμμετάσχουν ξανά στην τακτική λειτουργία των εγκαταστάσεων. Στην Αυστρία τα παιδιά έχουν δοκιμαστεί με αυτόν τον τρόπο εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Ο ομοσπονδιακός Υπουργός Οικονομικών Peter Altmaier μπορεί επίσης να φανταστεί την επανέναρξη του κλάδου της γαστρονομίας.

Τα τεστ θα μπορούσαν επίσης να πραγματοποιηθούν πριν από εκδηλώσεις ή οικογενειακούς εορτασμούς.

Αρχικά είχε προγραμματιστεί να προσφέρει τα τεστ δωρεάν, αλλά αυτό είναι πλέον δεν τίθεται προς συζήτηση.

Στην περίπτωση των σχολείων, ωστόσο, οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις πιθανότατα θα αποφασίσουν σχετικά με τις επιδοτήσεις.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.