Εγκρίθηκε σημαντική αύξηση των συντάξεων στη Γερμανία

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ενέκρινε τη μεγαλύτερη αύξηση των συντάξεων εδώ και δεκαετίες. Από την 1η Ιουλίου, οι συντάξεις γήρατος στα ανατολικά της χώρας θα αυξηθούν κατά 6,1%, ενώ στα δυτικά κατά 5,35%.

Επιπλέον, τα περίπου τρία εκατομμύρια συνταξιούχων με μειωμένη εισοδηματική ικανότητα πρόκειται να λάβουν περισσότερα χρήματα μακροπρόθεσμα, έως και 7,5%.

Επιπλέον, πρόκειται να επανέλθει ο λεγόμενος συντελεστής αναπλήρωσης, ο οποίος έχει αποσβεστική επίδραση στις αυξήσεις των συντάξεων.

Η ένωση Paritätische Gesamtverband επεσήμανε ότι οι συνταξιούχοι θα μπορούσαν να μείνουν με λιγότερα χρήματα παρά την αύξηση. Ο λόγος είναι ο υψηλός πληθωρισμός.

Πέρυσι, σημειώθηκε μηδενική αύξηση στη Δυτική Γερμανία και μόνο μια μικρή αύξηση στην Ανατολική Γερμανία.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.