Εγκρίθηκε το γερμανικό σχέδιο αποζημιώσεων σε επιχειρήσεις λόγω Covid

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε την Πέμπτη ότι ενέκρινε το σχέδιο των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ της γερμανικής κυβέρνησης για την αποζημίωση των εταιρειών για ζημιές που προκλήθηκαν λόγω των μέτρων περιορισμού λόγω της πανδημίας Covid-19 πέρσι.

Η Επιτροπή, η οποία παρακολουθεί τα τεκταινόμενα για να διασφαλίσει ότι οι κυβερνήσεις δεν βοηθούν αθέμιτα τις εταιρείες για ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, δήλωσε ότι το γερμανικό σύστημα ήταν μια “αναλογική” απάντηση και σύμφωνο με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις.

Το γερμανικό σχέδιο αποζημιώσεων παρέχει σε εταιρείες από όλους τους τομείς αποζημίωση για απώλειες κατά τη διάρκεια των μέτρων αποκλεισμού που επιβλήθηκαν στη Γερμανία για να περιορίσουν την πανδημία το διάστημα Μαρτίου-Απριλίου 2020 και Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020.

Η ενίσχυση περιλαμβάνει επιχορηγήσεις που καλύπτουν έως και το 100% των ζημιών που υπέστησαν οι επιχειρήσεις. Ή το 75% του κύκλου εργασιών μιας εταιρείας το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2019.

Η Μαργκρετε Βεστάγκερ, δήλωσε ότι τα μέτρα αποζημιώσεων θα συμπληρώνουν το γερμανικό σχέδιο κρατικών ενισχύσεων. Τα οποία έχουν ήδη εγκριθεί από την ΕΕ, προσφέροντας υποστήριξη έως και 4 εκατομμύρια ευρώ ανά εταιρεία.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.