“Είναι ένα ταμπού”: Πολλοί ασθενείς με Covid με μεταναστευτικό υπόβαθρο

Λόγω των γλωσσικών φραγμών ορισμένων ανθρώπων στη Γερμανία, η πολιτική της πανδημίας δεν μπορεί να φτάσει σε ολόκληρο τον πληθυσμό. Αυτό είναι προφανές στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Σπάνια έχει δοκιμαστεί η ομοσπονδιακή πολιτική και η υγεία τόσο όσο τώρα. Κάθε άτομο στη Γερμανία επηρεάζεται σημαντικά από τα ψηφίσματα και τις απαιτήσεις των υψηλότερων φορέων λήψης αποφάσεων στη χώρα.

Εδώ και περίπου δώδεκα μήνες, έχουν γίνει προσπάθειες για την προστασία των ανθρώπων από κορωνοϊό.

Lockdown, χαλάρωση, εμβολιασμοί, μέτρα – όλα αυτά τα ζητήματα επηρεάζουν την καθημερινή ζωή των πολιτών. Αλλά φτάνουν παντού;

Όπως ισχυρίζεται η εφημερίδα Bild, όπως έμαθε από μια συνομιλία μεταξύ του καθηγητή Lothar Wieler, επικεφαλής του Ινστιτούτου Robert Koch, και ορισμένων επικεφαλής ιατρών, υπάρχουν πολλοί ασθενείς covid με μεταναστευτικό υπόβαθρο στις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων.

Είναι ανησυχητικό το ότι οι γλωσσικοί φραγμοί θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης. Κατά συνέπεια, αυτοί οι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν να προσεγγιστούν από την πολιτική.

Οι αριθμοί που σχετίζονται με αυτό το θέμα έχουν ήδη καθοριστεί μέσω τηλεφωνικής έρευνας μεταξύ των επικεφαλής ιατρών.

“Σύμφωνα με έρευνα, πάνω από το 90 τοις εκατό των διασωληνωμένων, βαριά ασθενών, είχαν πάντα μεταναστευτικό υπόβαθρο”, δήλωσε ο Thomas Voshaar, επικεφαλής της πνευμονολογικής κλινικής στο Νοσοκομείο Bethanien στο Moers.

Αυτή η διαπίστωση δεν θα έπρεπε να είναι καινούρια για τον Wieler. Αντίθετα, έχει ήδη προσπαθήσει να φέρει αυτό το ζήτημα στους πολιτικούς γύρω από τον ομοσπονδιακό Υπουργό Υγείας Jens Spahn.

“Αυτό το θέμα είναι ταμπού”

“Αυτό το θέμα είναι ταμπού. Προσπάθησα να επικοινωνήσω με συγκεκριμένους ανθρώπους. Πρέπει να προσεγγίσουμε και αυτήν την ομάδα των ανθρώπων. Το όλο θέμα έχει τεράστιες επιπτώσεις. Αυτό είναι ένα πραγματικό πρόβλημα”.

Ο επικεφαλής του RKI πρότεινε να απευθυνθεί το ευαίσθητο αυτό θέμα σε “παράλληλες κοινωνίες της χώρας”.

Αλλά είναι δύσκολη η πρόσβαση εκεί. “Αυτή η ομάδα αποτελείται από τέσσερα εκατομμύρια άτομα στη Γερμανία.

Αυτό αντιστοιχεί σε 4,8%. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας, ωστόσο, πάνω από 50 τοις εκατό προέρχονται από αυτήν την ομάδα”.

Δεν είναι σαφές γιατί το ζήτημα δεν εξετάζεται από τους πολιτικούς. Φαίνεται σαν να μην θέλει κανείς στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αναλάβει το ζήτημα επειδή φοβούνται τη συζήτηση σχετικά με τον ρατσισμό.

Προφανώς ο Voshaar έχει επίσης αυτή την εντύπωση. “Όλοι με τους οποίους μίλησα, μέχρι και ο κ. Spahn, δήλωσαν απροθυμία”, όπως είπε σε δήλωσή του κατά τη διάρκεια συνομιλίας με τους επικεφαλής ιατρούς.

Όταν ρωτήθηκε από την εφημερίδα, ο Lothar Wieler δήλωσε: “Δεν ήταν μια δημόσια συζήτηση με ειδικούς, αλλά μια προσωπική, ανεπίσημη επικοινωνία. Μόνο σκέψεις – δεν έγιναν οριστικές δηλώσεις”.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.