Είναι παράνομος ο Supercharger της Tesla στη Γερμανία;

Παράνομος ο Supercharger της Tesla στη Γερμανία – Πρέπει τώρα να απομακρυνθούν όλοι οι σταθμοί φόρτισης;

Οι σταθμοί φόρτισης της Tesla δεν συμμορφώνονται με τη γερμανική νομοθεσία. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που οι οδηγοί ηλεκτρικών αυτοκινήτων γνωρίζουν εδώ και καιρό.

Η Tesla θεωρείται πρωτοπόρος της ηλεκτρικής κινητικότητας. Ωστόσο, η εταιρεία του Αμερικανού πρωτοπόρου Elon Musk αντιμετωπίζει όλο και περισσότερο αντίθετο άνεμο στη Γερμανία.

Από τη μία πλευρά, υπάρχει ο γερμανικός ανταγωνισμός, ο οποίος διαβρώνει το μερίδιο αγοράς της καλιφορνέζικης αυτοκινητοβιομηχανίας.

Τώρα η Tesla αντιμετωπίζει επίσης προβλήματα με τη γερμανική νομοθεσία.

Πρόκειται για ένα πρόβλημα που αποτελεί εδώ και καιρό αγκάθι για ορισμένους οπαδούς της μάρκας ηλεκτρικών αυτοκινήτων: οι στήλες Supercharger των σταθμών φόρτισης του παρόχου δεν διαθέτουν κατάλληλο μετρητή ηλεκτρικής ενέργειας που να δείχνει την ποσότητα της ηλεκτρικής ενέργειας που χρεώνεται και το κόστος που χρεώνεται γι’ αυτήν.

Οι πελάτες της Tesla δεν γνωρίζουν καν πόση ηλεκτρική ενέργεια λαμβάνουν στο σταθμό φόρτισης

Αυτό σημαίνει ότι πολλοί πελάτες της Tesla δεν γνωρίζουν τελικά πόση ηλεκτρική ενέργεια χρεώνεται πραγματικά όταν φορτίζουν το όχημά τους.

Ωστόσο, ακριβώς ένας τέτοιος μετρητής απαιτείται από τη γερμανική νομοθεσία, προκειμένου να μπορεί κανείς να βασιστεί στη σωστή ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που χρεώνεται.

Σύμφωνα με μελέτη του χρηματοδοτικού προγράμματος “IKT für Elektromobilität” και πληροφορίες από κατασκευαστές, πολλοί από τους περισσότερους από 1800 σταθμούς φόρτισης στη Γερμανία δεν συμμορφώνονται με το νόμο περί βαθμονόμησης.

Ωστόσο, το πρόβλημα φέρεται να μην επηρεάζει μόνο την Tesla – σύμφωνα με την έκθεση, και άλλοι πάροχοι στη Γερμανία επηρεάζονται από το ζήτημα των κιλοβατώρων (kWh).

Ταυτόχρονα, οι οδηγοί ηλεκτρικών αυτοκινήτων βιώνουν σήμερα ένα σοκ κόστους λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Τι αντίκτυπο θα έχει αυτό στην Tesla και στους πολυάριθμους οδηγούς ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Γερμανία; Καμία απολύτως, σύμφωνα με την επίσημη δήλωση.

“Αναμένεται ότι η διαδικασία μετασκευής των υποδομών ταχείας φόρτισης θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του 2023”, αναφέρει η εφημερίδα την Katharina Boesche.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα Tesla: Οι αρχές σχολιάζουν το πρόβλημα με τους σταθμούς φόρτισης

Και τι λένε οι γερμανικές αρχές για τους παράνομους σταθμούς φόρτισης της Tesla; Το πρόβλημα είναι ήδη γνωστό – και προφανώς γίνεται ανεκτό, όπως περιγράφει η Handelsblatt:

“Η παράνομη λειτουργία δεν παρεμποδίζεται και δεν τιμωρείται”, δήλωσε στην εφημερίδα ο Thomas Weberpals, επικεφαλής της κρατικής υπηρεσίας μέτρων και σταθμών της Βαυαρίας.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.