Είσαι Έλληνας στη Βάδη-Βυρτεμβέργη; Αξίζει να το διαβάσεις!

Γνώριζες ότι εδώ και λίγες ημέρες είναι στον αέρα το νέο ενημερωτικό Portal για τους Έλληνες στη Βάδη-Βυρτεμβέργη; Το GRland είναι στον αέρα της Στουτγκάρδης από τις 6/12/2020, απευθύνεται σε ελληνόφωνο κοινό και το περιεχόμενο θα είναι γραμμένο στην ελληνική γλώσσα.

Είσαι Έλληνας στη Βάδη-Βυρτεμβέργη; Όλα τα τρέχοντα νέα από το κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης έγκυρα και εμπεριστατωμένα, ενημέρωση από τον Ελληνισμό και για τον Ελληνισμό τώρα και στην δική σου οθόνη!

Ποιοι είμαστε

Στο κενό που υπάρχει στην ενημέρωση των Ελλήνων στη Γερμανία πάνω σε σημαντικά θέματα και την τρέχουσα ενημέρωση, δημιουργήσαμε το GRland.

Είμαστε μια ομάδα νέων ανθρώπων που στόχο έχουν να ενημερώνουν και να βοηθούν τους συμπατριώτες έγκυρα και έγκαιρα και πάνω από όλα αντικειμενικά (Μπορείς και εσύ, αν το επιθυμείς, να μπεις στην συντακτική μας ομάδα).

Δεν ανήκουμε σε κάποια παράταξη ή φορέα, είμαστε καθαρά μια ιδιωτική πρωτοβουλία.

Γνωρίζοντας πολύ καλά το πόσο επίπονη μπορεί να είναι η πλήρης αλλαγή ζωής και το ξεκίνημα μιας νέας σε έναν διαφορετικό τόπο, δημιουργήσαμε ένα Portal για τον ελληνισμό της Βάδης-Βυρτεμβέργης και όχι μόνο.

Στήριξέ μας: Κάνε Like και κοινοποίηση!

Ο στόχος μας

Μέσα από συνεχή ενημέρωση, παροχή συμβουλών και τρόπους ψυχαγωγίας, θέλουμε να κάνουμε τη μετάβαση που θα έχει ο κάθε Έλληνας στο νέο τόπο διαμονής, δηλαδή τη Βάδη-Βυρτεμβέργη, όσο δυνατό ευκολότερη.

Στεκόμαστε πλάι στους αναγνώστες μας, ακούγοντας τους προβληματισμούς τους και βελτιώνοντας τις υπηρεσίες μας συνεχώς.

Γιατί Βάδη-Βυρτεμβέργη

Ο Ελληνισμός της Γερμανίας είναι ο μεγαλύτερος συμπαγής ομογενειακός πληθυσμός της Ευρώπης, ο οποίος, σύμφωνα με στοιχεία της γερμανικής στατιστικής αρχής, αριθμεί περίπου 470 χιλιάδες Έλληνες.

Στο κρατίδιο μόνο της Βάδης-Βυρτεμβέργης κατοικούν περίπου 96.000 Έλληνες. Εδώ απαριθμούμε δεκάδες κοινότητες με σημαντική συμβολή, οι οποίες με τις δράσεις τους παρεμβαίνουν σε φλέγοντα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα και διαμορφώνουν το θεσμικό πλαίσιο των αιτημάτων και των διεκδικήσεων, τόσο προς τη γερμανική όσο και προς την ελληνική πολιτεία.

Αυτές δρουν ως γέφυρες μεταξύ των πολιτισμών της εδώ κοινωνίας, αλλά και μεταξύ της Γερμανίας και της Ελλάδας, με ενεργή συμμετοχή στα πολιτικά, πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα της πόλης, χωρίς να ξεχνιούνται οι ελληνικές μας ρίζες.

Έτσι κι εμείς: Μέλημα, στόχος και επιθυμία μας αποτελεί η επιμέλεια ζητημάτων που αφορούν τους ομογενείς τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ελλάδα.

Τι θα διαβάζετε σε εμάς

Στις στήλες μας θα φιλοξενούνται νέα από τον οργανωμένο Ελληνισμό και για τον Ελληνισμό. Η σελίδα μας θα ενημερώνει για συμβουλές και νόμους, ζωή στη Γερμανία. Επίσης αγγελίες, χρήσιμες πληροφορίες για την Γερμανία, φορολογικά και ασφαλιστικά ζητήματα, νομικά, εργασιακά δικαιώματα. Και πολλά άλλα θέματα της επικαιρότητας και των μεταναστών εν γένει.

Μαζί μας θα „ταξιδέψεις“ και θα γνωρίσεις τις κρυφές ομορφιές του κρατιδίου που ζούμε.

Προτάσεις για έξοδο, εξορμήσεις, ήθη, έθιμα και παραδόσεις καθώς και τον τρόπο ζωής του κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης. Χωρίς ωστόσο η δική μας ελληνική κουλτούρα και παραδόσεις να μένουν απέξω.

Στήριξέ μας: Κάνε Like και κοινοποίηση!

Βοήθεια στους συμπατριώτες μας

Μέχρι στιγμής 700+ συμπατριώτες μας έχουν ζητήσει βοήθεια από εμάς. Το 90% εξ αυτών καταφέραμε και του παρείχαμε ΔΩΡΕΑΝ απαντήσεις στα ερωτήματα τους.

Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, θα παραμείνουμε κοντά στον Ελληνισμό και θα παρέχουμε συμβουλές όσο αυτό το επιτρέπουν οι δυνατότητες και οι γνώσεις μας.

Πλέον, ο Ελληνισμός της Βάδης-Βυρτεμβέργης και ο κάθε Έλληνας στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, έχει σύμμαχο και ακούει στο όνομα, GRland.info.

Μπορείς να επικοινωνήσεις άμεσα με εμάς, είτε στην σελίδα μας στο Facebook, είτε στο info@grland.info

Είσαι Έλληνας στη Βάδη-Βυρτεμβέργη; Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Θέλεις να μας βοηθήσεις περισσότερο; Κάνε κοινοποίηση το άρθρο να μας γνωρίσουν περισσότεροι.

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας.

Μπες στη σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου για όλα όσα συμβαίνουν στη Στουτγκάρδη, τη Γερμανία και όλο τον κόσμο, πάντα στην μητρική μας γλώσσα, τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

Πατήστε μου αρέσει και στηρίξτε την προσπάθεια μας. Δυναμώστε την Ελληνική φωνή της Ομογένειας

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.