Εισαγγελία Στουτγάρδη: Απάτη η νέα γραμμή Wendlingen/Ulm;

Το κόστος για τη γέφυρα Filstal έχει εκτοξευτεί: αντί για περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ, θα πρέπει να καταβληθούν έως και 161 εκατομμύρια ευρώ. Συνέπεια απάτης;

Η κατασκευή της γέφυρας Filstal στο πλαίσιο της νέας γραμμής Wendlingen-Ulm απασχολεί την εισαγγελία της Στουτγάρδης. Έξι άτομα ερευνώνται ως ύποπτοι για εμπορική και ομαδική απάτη, δήλωσε εκπρόσωπος των αρχών στο dpa. Μεταξύ άλλων, υπάρχει η υποψία ότι “χρεώθηκαν περισσότεροι εργάτες και περισσότερα υλικά από όσα πραγματικά χρειάζονταν”.

Συνολικά έξι “μη σιδηροδρομικές” εταιρείες που εμπλέκονται στο έργο βρίσκονται υπό έρευνα. Ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής δήλωσε ότι προς το παρόν υποτίθεται ότι η ελάχιστη ζημία θα είναι μεσαίου εξαψήφιου ποσού.

Το κατά πόσον τα ημερολόγια κατασκευών χειραγωγήθηκαν επίσης είναι το αντικείμενο της έρευνας. Σύμφωνα με την SWR, τα βιβλία αυτά απαιτούνται από το νόμο και χρησιμεύουν για την τεκμηρίωση της προόδου των κατασκευαστικών έργων. Καταγράφονται όλες οι σχετικές διαδικασίες, όπως η συμμετοχή των επιμέρους επαγγελμάτων, η χρήση των υλικών και η εμφάνιση πιθανών ελαττωμάτων.

Καμία έρευνα κατά της Deutsche Bahn

Εκπρόσωπος της Deutsche Bahn δεν θέλησε να σχολιάσει τις έρευνες. Ωστόσο, τόνισε: “Ανεξάρτητα από αυτό, δεν υπάρχουν έρευνες κατά της Deutsche Bahn”. Το Υπουργείο Μεταφορών της Βάδης-Βυρτεμβέργης δήλωσε ότι είναι καλό που η εισαγγελία ερευνά τι ισχύει. “Μια συνολική διευκρίνιση είναι επίσης επειγόντως απαραίτητη προς το συμφέρον του κρατιδίου”.

Η SWR ανέφερε ότι τα εσωτερικά έγγραφα δείχνουν ότι η γέφυρα Filstal κόστισε τουλάχιστον τρεις φορές περισσότερο από την αρχικά υπολογισθείσα τιμή. Σύμφωνα με αυτό, αρχικά προβλεπόταν κόστος κατασκευής 50,1 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με έναν υπολογισμό που πραγματοποιήθηκε για την περίοδο μέχρι την ολοκλήρωση τον Δεκέμβριο του 2022, εκτιμήθηκε κόστος 146 έως 161 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την Südwestrundfunk.

Σχολιάζοντας τις υποτιθέμενες αυξήσεις του κόστους, ο εκπρόσωπος των σιδηροδρόμων δήλωσε ότι ο τελικός απολογισμός δεν ήταν ακόμη διαθέσιμος.

“Το κόστος κατασκευής της γέφυρας Filstal περιλαμβάνεται στη συνολική αξία της νέας γραμμής Wendlingen-Ulm ύψους 3,985 δισεκατομμυρίων ευρώ που εγκρίθηκε από το εποπτικό συμβούλιο της Deutsche Bahn AG- αυτή παραμένει σταθερή.”

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.