Γερμανία: Το εισιτήριο των 49 ευρώ θα είναι ακριβότερο το 2024

Πριν καν εμφανιστεί το αργοπορημένο εισιτήριο των 49 ευρώ στα εκδοτήρια σε όλη τη Γερμανία, έχει ήδη προγραμματιστεί αύξηση της τιμής του.

Οι κυβερνήσεις των ομοσπονδιακών κρατιδίων θα συνεδριάσουν αυτή την εβδομάδα για να συζητήσουν τροποποιήσεις στην πολιτική του Deutschlandticket.

Το Deutschlandticket θα ακριβύνει

Το γερμανικό “Deutschlandticket” των 49 ευρώ για τις τοπικές και περιφερειακές δημόσιες συγκοινωνίες δεν είναι ακόμη διαθέσιμο στα εκδοτήρια εισιτηρίων, αλλά έχει ήδη προκαλέσει μεγάλο σάλο.

Η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt αναφέρει ότι το εισιτήριο, που αρχικά αναμενόταν τον Ιανουάριο και στη συνέχεια αναβλήθηκε μέχρι τον Μάιο, είναι πιθανό να ακριβύνει το 2024.

Σε συνέχεια του προσιτού εισιτηρίου των 9 ευρώ, η τιμή του εισιτηρίου των 49 ευρώ έχει δεχθεί επικρίσεις από τη στιγμή που ανακοινώθηκε.

Τώρα οι κυβερνήσεις των ομόσπονδων κρατιδίων της Γερμανίας κατέθεσαν τροπολογία στο σχέδιο νόμου της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, η οποία περιγράφει ότι “η τιμή θα καθορίζεται ετησίως με συμφωνία μεταξύ της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των ομόσπονδων κρατιδίων”.

Η τροπολογία θα συζητηθεί από την επιτροπή μεταφορών του Bundesrat αυτή την εβδομάδα.

Τα ομόσπονδα κρατίδια πρέπει να συμφωνήσουν σε μακροπρόθεσμο σχέδιο χρηματοδότησης

Τα επόμενα χρόνια, τα ομόσπονδα κρατίδια πρέπει να συνεργαστούν για να οργανώσουν τον τρόπο με τον οποίο θα χρηματοδοτηθεί μακροπρόθεσμα το Deutschlandticket.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Handelsblatt, αυτό περιλαμβάνει τη “δυνατότητα ή ακόμη και την αναγκαιότητα αύξησης της τιμής”.

Ως τώρα, οι κυβερνήσεις των ομόσπονδων κρατιδίων σε όλη τη Γερμανία έχουν συνεισφέρει 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ για την επιδότηση του εισιτηρίου των 49 ευρώ.

Το γεγονός ότι η ονομασία “εισιτήριο των 49 ευρώ” επικράτησε είναι αρκετά άτυχο για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, οι οποίοι επιχείρησαν να καθιερώσουν την ονομασία “Deutschlandticket”, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία για αυξήσεις τιμών στο μέλλον.

Από τότε που ανακοινώθηκε η πολιτική αυτή τον Νοέμβριο, τα ομόσπονδα κρατίδια διαφωνούσαν για το πόσο θα πρέπει να συνεισφέρει το κάθε κρατίδιο στο εθνικό εισιτήριο.

Κάθε κρατίδιο αναμένεται να συνεισφέρει από μερικές χιλιάδες έως 1 δισεκατομμύριο ευρώ για μια πανεθνική εκστρατεία μάρκετινγκ που θα προωθήσει το εισιτήριο, αλλά το Αμβούργο, το Βερολίνο και το Βρανδεμβούργο εξακολουθούν να διστάζουν να βάλουν το μερίδιό τους.

Αυτές οι εσωτερικές διαμάχες οδήγησαν ορισμένες ενώσεις μεταφορών να εισαγάγουν τις δικές τους πολιτικές μειωμένων τιμών εισιτηρίων, ενώ η αναμονή συνεχίζεται.

Το Βερολίνο διαθέτει τώρα το εισιτήριο των 29 ευρώ και η Έσση το εισιτήριο των 31 ευρώ.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.