Εισιτήριο 69 ευρώ για όλα τα μέσα μεταφοράς στη Γερμανία;

Το μηνιαίο εισιτήριο απεριορίστων διαδρομών των 69 ευρώ θεωρείται αρκετά οικονομικό, ώστε να ωθήσει οδηγούς να εγκαταλείψουν τα οχήματά τους

Μετά την τεράστια επιτυχία του μηνιαίου εισιτηρίου των 9 ευρώ, με το οποίο οι επιβάτες χρησιμοποιούν όλα τα αστικά και υπεραστικά λεωφορεία και τρένα της Γερμανίας, πλην των πιο γρήγορων τρένων, το γερμανικό υπουργείο

Μεταφορών εξετάζει το εισιτήριο των 69 ευρώ. Παρά τον επταπλασιασμό της τιμής, το μηνιαίο εισιτήριο απεριορίστων διαδρομών των 69 ευρώ θεωρείται και πάλι αρκετά οικονομικό, ώστε να ωθήσει οδηγούς να εγκαταλείψουν τα οχήματά τους.

Το εισιτήριο των 9 ευρώ, που ισχύει έως τα τέλη Αυγούστου, αύξησε σημαντικά τη χρήση μέσων μεταφοράς και μείωσε την κίνηση στους δρόμους της Γερμανίας, αλλά η μονιμοποίησή του δεν θεωρείται εφικτή, για οικονομικούς λόγους.

Το εισιτήριο των 69 ευρώ θα χρειαστεί χρηματοδότηση περίπου 2 δισ. ευρώ ετησίως, τα οποία εφέτος θα καλυφθούν από το πακέτο βοήθειας προς τις εταιρείες παροχής μεταφορικού έργου. Από το 2023, τα χρήματα θα αντλούνται από άλλα κονδύλια.

Τον Ιούνιο χρησιμοποίησαν το εισιτήριο των 9 ευρώ 31 εκατ. άνθρωποι – οι 10 εκατ. επιβάτες που είχαν άλλες κάρτες απεριορίστων διαδρομών, οι οποίες μετατράπηκαν αυτομάτως, και άλλοι 21 εκατ. επιβάτες.

«Το αν η κάρτα απεριορίστων διαδρομών θα κοστίζει 39,49 ή 69 ευρώ έχει δευτερεύουσα σημασία», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, Ντέτλεφ Μίλερ.

«Πρέπει να είναι κάτω από το ψυχολογικό όριο που θα επιτρέψει στους ανθρώπους να πουν ότι αξίζει να αφήσουν το αυτοκίνητο στην άκρη».

Παράλληλα, η καθιέρωση μόνιμων φθηνών εισιτηρίων δεν πρέπει να εμποδίζει τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης και της επέκτασης του δικτύου συγκοινωνιών, ώστε το επίπεδο εξυπηρέτησης να μπορεί να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση.

Η εξοικονόμηση καυσίμων στις μεταφορές είναι ένα από τα βασικά ζητούμενα εν μέσω ενεργειακής κρίσης, ενώ η εξασφάλιση οικονομικών επιλογών μετακίνησης έχει ιδιαίτερη σημασία εν μέσω οικονομικής κρίσης.

«Οταν οι περίπλοκες ζώνες χρεώσεων εξαφανισθούν και τα εισιτήρια ισχύουν για όλη τη χώρα, θα αυξηθεί πολύ η χρήση των μέσων μεταφοράς», σημείωσε ο φιλελεύθερος υπουργός Μεταφορών Φόλκερ Βίσινγκ.

Πηγή: Καθημερινή

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.