1,3 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου στα σκουπίδια στη Βαυαρία

Τα βαυαρικά κέντρα εμβολιασμού έχουν πετάξει μέχρι στιγμής 1,3 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου. Ο κύριος λόγος ήταν η ημερομηνία λήξης τους, όπως ενημέρωσε το Υπουργείο Υγείας την Deutsche Presse-Agentur στο Μόναχο.

Δεν υπάρχουν ωστόσο διαθέσιμα στοιχεία σχετικά με τις δόσεις που διατέθηκαν από γενικούς και εταιρικούς ιατρούς.

Προκειμένου να αποφευχθεί η καταστροφή τους, τα κέντρα εμβολιασμού έλαβαν οδηγίες, μεταξύ άλλων, να αναδιανείμουν το εμβόλιο μεταξύ τους. Σύμφωνα με το υπουργείο, περίπου μισό εκατομμύριο δόσεις έχουν διανεμηθεί μέχρι στιγμής.

Ήδη από το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο αριθμός των εμβολιασμών μειώθηκε σημαντικά, τα κέντρα εμβολιασμού στη Βαυαρία είχαν επίσης επιστρέψει δόσεις που απειλούνταν με λήξη στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση για πιθανές δωρεές εμβολίων.

Τα κέντρα εμβολιασμού θα παραμείνουν ανοικτά τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2022

Τα κέντρα εμβολιασμού στη Βαυαρία θα παραμείνουν ανοιχτά τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης τον Φεβρουάριο.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, οι υπηρεσίες εμβολιασμού που προσφέρουν οι γιατροί και τα φαρμακεία θεωρούνται πλέον προτεραιότητα.

Τα κέντρα αυτά έχουν ως στόχο να διασφαλίσουν ότι οι δυνατότητες θα είναι διαθέσιμες ακόμη και σε περίπτωση ταχείας αύξησης της ζήτησης.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.