Έκκληση Μέρκελ: «Μιλήστε με τις οικογένειές σας με βιντεοκλήση»

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε τους Γερμανούς το Σάββατο να αποφύγουν τις επισκέψεις στις οικογένειές τους τα Χριστούγεννα και να χρησιμοποιήσουν βιντεοκλήσεις αντί για χαιρετισμούς, «όπως κάνουν τα μέλη των υπηρεσιών που είναι τοποθετημένα στο εξωτερικό», καθώς η χώρα μάχεται την COVID-19.

Η Γερμανία βρίσκεται αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα της πανδημίας, με την αύξηση κρουσμάτων και θανάτων.

Οι έπαινοι για την Καγκελάριο για τη διαχείρισή της στο πρώτο κύμα την περασμένη άνοιξη, έχουν μετατραπεί σε σφοδρή κριτική για την «ξεκάθαρη αποτυχία της να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα».

«Γυναίκες και άνδρες που βρίσκονται μακριά από το σπίτι για να διασφαλίσουν ότι την ασφάλειά μας, ξέρουν τι σημαίνει να έχει περιορισμένη επαφή με τα αγαπημένα πρόσωπα», δήλωσε η Μέρκελ στο εβδομαδιαίο podcast βίντεο. «Ξέρουν τι σημαίνει να είναι στο Skype μόνο για μεγάλο χρονικό διάστημα αντί να είναι μαζί με τις οικογένειές τους», είπε.

Πάνω από 31.000 νέα κρούσματα

Η Γερμανία κατέγραψε περισσότερες από 31.000 νέες μολύνσεις και 702 θανάτους το Σάββατο, ανέφερε το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Αυτό ήταν διπλάσιο από τον αριθμό των κρουσμάτων που αναφέρθηκαν στις 15 Δεκεμβρίου. Μια ημέρα πριν η Γερμανία εισέλθει σε ένα δεύτερο σκληρό lockdown. Το οποίο αναμένεται να διαρκέσει έως τουλάχιστον τις 10 Ιανουαρίου.

Η Μέρκελ έχει κάνει συναισθηματικές εκκλήσεις πριν από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Προτρέποντας τους Γερμανούς να αποφύγουν τα περιττά ταξίδια και να περιορίσουν τις κοινωνικές επαφές στο ελάχιστο. Καθώς οι ειδικοί υγείας προειδοποιούν για μια αύξηση των λοιμώξεων κατά τη διάρκεια των διακοπών.

«Αυτό που θα βιώσουμε πολλοί από εμάς τα Χριστούγεννα είναι συνηθισμένο για άτομα που βρίσκονται σε αποστολές στο εξωτερικό», είπε το Σάββατο. Μιλώντας με ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο στο φόντο.

Στις 27 Δεκεμβρίου, η Γερμανία αναμένεται να ξεκινήσει να διαθέτει το εμβόλιο για την COVID-19 που αναπτύχθηκε από τη γερμανική BioNTech και την αμερικανική εταιρεία Pfizer.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.