Προσευχή σε 8 βαθμούς: Εκκλησίες στη Γερμανία κλείνουν τη θέρμανση

Οι εκκλησίες στη Βαυαρία δεν είναι δεν μένουν εκτός από την ενεργειακή κρίση. Το φετινό χειμώνα θα κάνει λίγο περισσότερο κρύο από το συνηθισμένο στους χώρους λατρείας.

Ήταν το κυρίαρχο θέμα των τελευταίων εβδομάδων: η ενεργειακή κρίση. Οι τιμές αυξάνονται, σε ορισμένες περιπτώσεις δραστικά, ο πληθωρισμός φτάνει σε επίπεδα ρεκόρ και οι άνθρωποι ανησυχούν για εκτεταμένες διακοπές ρεύματος.

Και η εξοικονόμηση ενέργειας είναι η “trend” λέξη, όχι μόνο για την εξοικονόμηση προμηθειών, αλλά και για την εξοικονόμηση του πορτοφολιού του καθενός.

Αυτό ισχύει και για τις εκκλησίες της Βαυαρίας, οι οποίες λαμβάνουν τώρα μέτρα ενόψει του επερχόμενου χειμώνα.

Κρύες εκκλησίες το χειμώνα: “Κρίσιμη γενική κατάσταση”

Συστάσεις και κατευθυντήριες γραμμές κάνουν σήμερα το γύρο των εκκλησιών της Βαυαρίας. Αποστέλλονται από τις αντίστοιχες εκκλησιαστικές διοικήσεις.

Για παράδειγμα, οι ενορίες της Αρχιεπισκοπής Μονάχου-Φράιζινγκ θα λάβουν τις επόμενες ημέρες έναν οδηγό για την “ενεργειακά αποδοτική θέρμανση και τον εξαερισμό”.

Θα περιέχει επίσης πληροφορίες σχετικά με το τι πρέπει να προσέξετε για να μην καταστραφεί ο ιστός των παλαιών κτιρίων, η καλλιτεχνική επίπλωση και τα όργανά τους.

Ο γενικός εφημέριος του Μπάμπεργκ, Georg Kestel, και η διευθύντρια κτιρίων, Petra Postler, κάνουν επίσης εκτενείς συστάσεις προς τις ενορίες της αρχιεπισκοπής τους.

Στις εκκλησίες, η θερμοκρασία θα πρέπει να μειώνεται κατά δύο βαθμούς στους οκτώ με δέκα βαθμούς κατά τη διάρκεια της Λειτουργίας.

Επιπλέον, οι πιστοί θα πρέπει να συγκεντρώνονται σε συγκεκριμένες θέσεις στα στασίδια, ώστε να μην χρειάζεται να θερμαίνεται ολόκληρη η εκκλησία.

Περαιτέρω συστάσεις σε όλη τη Βαυαρία και μακροπρόθεσμη μετάβαση

Η Επισκοπή του Würzburg συνιστά κουβέρτες και μαξιλάρια που θα μπορούσαν να απλωθούν για τις εκκλησιαστικές λειτουργίες.

Η προτεσταντική περιφερειακή εκκλησία συνιστά επίσης κάτι παρόμοιο. Η σύσταση που εστάλη τον Σεπτέμβριο αναφέρει επίσης ότι το επίπεδο θερμοκρασίας στις εκκλησίες πρέπει να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο.

Υπάρχουν όμως και μακροπρόθεσμα σχέδια. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Μονάχου, τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να αξιοποιηθεί εντατικότερα η δυνατότητα “παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα ακίνητα της αρχιεπισκοπής, των ενοριακών εκκλησιαστικών ιδρυμάτων και άλλων εκκλησιαστικών ιδρυμάτων, ιδίως μέσω φωτοβολταϊκών συστημάτων”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.