Εκλογές 2021: Η Βαυαρία είχε την υψηλότερη προσέλευση ψηφοφόρων

Οι Βαυαροί ήταν οι πιο επιμελείς στις φετινές εκλογές. Με ποσοστό 79,8%, η Βαυαρία είχε την υψηλότερη προσέλευση ψηφοφόρων από όλα τα κρατίδια της Γερμανίας, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Ομοσπονδιακός Επίτροπος Εκλογών τη Δευτέρα. Αυτό είναι 3,2% πάνω από τον εθνικό μέσο όρο.

Η προσέλευση των ψηφοφόρων ήταν επίσης αυξημένη σε σχέση με το 2017. Εκείνη την περίοδο, το ποσοστό αυτό ήταν 78,1% στη Βαυαρία.

Σύμφωνα με τον Ομοσπονδιακό Επίτροπο Εκλογών, η δεύτερη υψηλότερη συμμετοχή από όλα τα ομόσπονδα κρατίδια σημειώθηκε την Κυριακή στο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, με 78,3%, και η χαμηλότερη στη Σαξονία-Άνχαλτ, με 67,9%.

Εντός της Βαυαρίας, η προσέλευση των ψηφοφόρων ήταν υψηλότερη στην εκλογική περιφέρεια του ομόσπονδου κρατιδίου του Μονάχου με 84,8%, σύμφωνα με τον εκλογικό αντιπρόσωπο του κρατιδίου.

Ακολουθούν το Starnberg – Landsberg am Lech με 84,3% και το Erding – Ebersberg με 83,9%. Το χαμηλότερο ποσοστό ήταν στη Νότια Νυρεμβέργη με 73,1%. Ακολουθεί το Augsburg-Stadt με 73,9% και το Traunstein με 74%.

Σε επίπεδο κυβερνητικής περιφέρειας, η Κάτω Φραγκονία προηγείται με 81,2% και η Άνω Βαυαρία με 80,9%. Η Κάτω Βαυαρία και η Σουαβία ήταν οι περιοχές με τη μικρότερη πιθανότητα να ψηφίσουν, με 77,5% και 78,9% αντίστοιχα.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.