Ξεκίνησε η εξουδετέρωση βόμβας του ΒΠΠ στη Νυρεμβέργη

Στις 11.03 π.μ. άρχισε η εξουδετέρωση της βόμβας που βρέθηκε χθες στα νότια της Νυρεμβέργης. Προηγουμένως, είχαν πραγματοποιηθεί εκκενώσεις σε ακτίνα 300 μέτρων γύρω από την περιοχή. Επηρεάζονται περισσότεροι από 1.000 κάτοικοι.

Ξεκίνησε η εξουδετέρωση της βόμβας των 125 κιλών από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η οποία βρέθηκε χθες κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών στην οδό Maiacher Straße στην περιοχή Werderau της Νυρεμβέργης.

Εν τω μεταξύ, πολλά δοχεία με συνολικά 15.000 λίτρα νερού έχουν τοποθετηθεί στο σημείο της ανακάλυψης σε ένα λάκκο εκσκαφής ως προστασία από θραύσματα, συνεχίζει το δημοσίευμα. Αυτό γίνεται για να προστατευθεί το κοντινό σχολείο.

Εκκενώθηκαν επίσης σχολεία και παιδικοί σταθμοί στη Νυρεμβέργη

Σύμφωνα με τον δήμο, η εκκένωση ξεκίνησε κανονικά στις 08:30. Σύμφωνα με την πόλη, συνολικά 217 άτομα έκτακτης ανάγκης από πυροσβεστικές και εθελοντικές πυροσβεστικές δυνάμεις, οργανισμούς τεχνικής βοήθειας, αστυνομία και υπηρεσίες διάσωσης βρίσκονται σε υπηρεσία.

Από τις 07.00 έχει τεθεί σε λειτουργία ο τηλεφωνικός αριθμός 0911/64 37 58 88.

Σύμφωνα με τις αρχές, η ακτίνα εκκένωσης είναι 300 μέτρα γύρω από την περιοχή. Η πόλη της Νυρεμβέργης δημοσίευσε έναν χάρτη της πληγείσας περιοχής στο Twitter.

Περίπου 1.050 κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Το κέντρο φροντίδας για τους θιγόμενους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους είναι το σχολείο Helene-von-Forster (Am Röthenbacher Landgraben 65).

Επί του παρόντος, 20 άτομα φιλοξενούνται εκεί, συμπεριλαμβανομένων δώδεκα πασχόντων από κορωνοϊό. Μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο και νοσηλεύονται χωριστά.

Το σχολείο Helene-von-Forster φροντίζει επίσης τους μαθητές των οποίων τα σχολεία πρέπει επίσης να εκκενωθούν. Δύο λεωφορεία της VAG μεταφέρουν τους θιγόμενους στο κέντρο περίθαλψης.

Τα ακόλουθα σχολεία και παιδικοί σταθμοί επηρεάζονται επίσης από την εκκένωση:

  • Δημοτικό σχολείο, νηπιαγωγείο και παιδικός σταθμός Maiacher Straße 18.
  • Νηπιαγωγείο Καθολικής Εκκλησίας St. Gabriel.
  • Κέντρο ημερήσιας φροντίδας An der Marterlach 28.

Περιορισμένα δρομολόγια λεωφορείων στη γραμμή 58

Σύμφωνα με τον δήμο, η Frankenschnellweg και η Südwesttangente δεν θα επηρεαστούν από την εκκένωση. Ωστόσο, η λεωφορειακή γραμμή 58 θα εκτελεί δρομολόγια μόνο μεταξύ των στάσεων Frankenstraße και Dianaplatz. Οι στάσεις μεταξύ Wacholderweg και Dianaplatz δεν θα εξυπηρετούνται, σύμφωνα με τη VAG.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.