Έκθεση Αστυνομίας: Το Μόναχο η ασφαλέστερη πόλη της Γερμανίας

Το Μόναχο η ασφαλέστερη πόλη της Γερμανίας: Η έκθεση ασφαλείας της αστυνομίας για το 2020 παρέχει μια ολοκληρωμένη και λεπτομερή επισκόπηση της εξέλιξης των στατιστικών σχετικά με το έγκλημα.

Το να ζει κανείς στο Μόναχο σημαίνει να ζει με ασφάλεια!

“Μια άνευ προηγουμένου πρόκληση” – έτσι μπορεί να συνοψιστεί το περασμένο έτος 2020.

Με 97.439 καταγεγραμμένα εγκλήματα, σημειώθηκε μια περαιτέρω μείωση του αριθμού των εγκλημάτων και έτσι ο χαμηλότερος αριθμός εδώ και πάνω από 40 χρόνια, αν και ο αριθμός των κατοίκων αυξήθηκε κατά σχεδόν 19% από τότε.

Η αστυνομία του Μονάχου είναι παρούσα, αποτελεσματική και – όπως δείχνουν τα στοιχεία – εγγύηση ότι οι άνθρωποι στην πρωτεύουσα του κρατιδίου είναι ασφαλείς για 45η συνεχόμενη φορά όπως σε καμία άλλη πόλη της Γερμανίας.

Ο Πρόεδρος της Αστυνομίας κ. Thomas Hampel παρουσίασε τα στατιστικά στοιχεία της εγκληματικότητας για το 2020 για τον τομέα ευθύνης της Αστυνομικής Διεύθυνσης του Μονάχου σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021.

Το Μόναχο είναι η πιο ασφαλής μεγαλούπολη για 45η συνεχόμενη φορά

Με μείωση του συνολικού αριθμού εγκλημάτων κατά 1,3%, το Μόναχο αποδείχθηκε και πάλι ως η ασφαλέστερη μεγαλούπολη στη Γερμανία για περισσότερα από 40 χρόνια και σε ηγετική θέση σε ολόκληρη την Ευρώπη όσον αφορά την ασφάλεια.

Αυτό το κορυφαίο αποτέλεσμα βασίζεται στην εξαιρετική και στενή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί εδώ και δεκαετίες μεταξύ των αρχών ασφαλείας της πρωτεύουσας της Βαυαρίας, της περιφέρειας του Μονάχου και των περισσότερων από 6.500 υπαλλήλων της μεγαλύτερης αστυνομικής αρχής στη Βαυαρία.

Επίσης, λόγω της πανδημίας που εμφανίστηκε στις αρχές Μαρτίου 2020 και των περιορισμών που σχετίζονται με αυτήν κατά τη διάρκεια του έτους, υπήρξαν επίσης διαφορετικές εξελίξεις στους τομείς του εγκλήματος στον τομέα ευθύνης του αρχηγείου της αστυνομίας του Μονάχου.

Υπήρξαν αυξήσεις ιδίως στους τομείς των δόλιων κλήσεων από τηλεφωνικά κέντρα, της διάδοσης πορνογραφικού υλικού, των διαρρήξεων σε εμπορικούς και γραφειακούς χώρους, του ηλεκτρονικού εγκλήματος και του εγκλήματος με πολιτικά κίνητρα.

Από την άλλη πλευρά, υπήρξαν σαφείς μειώσεις στους τομείς της διάρρηξης και των κλοπών εν γένει. Το φαινόμενο της οργανωμένης απάτης τηλεφωνικών κέντρων ήταν πολύ έντονο το 2020. Προκάλεσε οικονομικές απώλειες άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Hampel ανακοίνωσε ότι το 2021 το Αρχηγείο της Αστυνομίας του Μονάχου θα εντείνει περαιτέρω την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος στον τομέα της απάτης τηλεφωνικών κέντρων. Καθώς και την καταπολέμηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος και του εγκλήματος με πολιτικά κίνητρα.

Στην ομιλία του, ο Hampel ευχαρίστησε θερμά τους υπαλλήλους για τις υποδειγματικές, αφοσιωμένες και ακούραστες προσπάθειές τους το 2020.

Ένα άλλο ευχαριστώ απηύθυνε στους πολίτες του Μονάχου για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη της αστυνομίας του Μονάχου.

Επιπλέον, ο Hampel τόνισε την εμπιστοσύνη και την επαγγελματική συνεργασία με το δικαστικό σώμα. Καθώς και την πρωτεύουσα του κρατιδίου της Βαυαρίας, το Μόναχο, και τις περιφέρειες.

Με τη δήλωση: “Το να ζει κανείς στο Μόναχο σημαίνει να ζει μια ασφαλέστερη ζωή“, ο κ. Hampel ολοκλήρωσε την έκθεση ασφαλείας της αστυνομίας για το 2020.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.