Έκθεση σχετικά με εξαφανισμένα παιδιά και νέους στη Βαυαρία

Τι συνέβη; Η αστυνομία δίνει μια έκθεση σχετικά με τα εξαφανισμένα παιδιά και νέους στη Βαυαρία. Η γρήγορη δράση είναι σημαντική…

Περίπου 358 παιδιά αγνοούνται επί του παρόντος στη Βαυαρία. Τα 92 από αυτά είναι οι λεγόμενοι φυγάδες που το έσκασαν επανειλημμένα και στη συνέχεια επέστρεψαν, ανέφερε τη Δευτέρα (από τις 17 Μαΐου) η κρατική εγκληματολογική υπηρεσία της Βαυαρίας (LKA).

Σύμφωνα με το LKA, 117 από τους νεαρούς αγνοούμενους είχαν εξαφανιστεί αφού απομακρύνθηκαν από τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους, για παράδειγμα λόγω διαφορών σχετικά με την επιμέλεια.

Στην περίπτωση 12 εξαφανισμένων παιδιών, οι ερευνητές υποπτεύονται βίαιο έγκλημα.

Σύμφωνα με τις αρχές, 137 από τα εξαφανισμένα παιδιά ήταν ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες.

Για πολλά από αυτά, η Βαυαρία είναι μόνο ενδιάμεσος σταθμός, οπότε δεν είναι σαφές αν πίσω από τις εξαφανίσεις κρύβεται κάποιο ποινικό αδίκημα.

Τα στοιχεία είναι ένα στιγμιότυπο…

Οι αριθμοί είναι μόνο ένα στιγμιότυπο και μπορεί να αλλάξουν γρήγορα, ανέφερε το LKA ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Εξαφανισμένων Παιδιών.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η έκβαση είναι θετική και τα παιδιά επιστρέφουν στο σπίτι τους σώα και αβλαβή μετά από λίγες ημέρες.

Παρ’ όλα αυτά, οι γονείς πρέπει να ενεργούν γρήγορα σε τέτοιες περιπτώσεις, διότι η γρήγορη και συντονισμένη δράση είναι σημαντική. “Ως εκ τούτου, μη διστάσετε να ενημερώσετε την αστυνομία μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 110”, ανέφεραν.

Πέρυσι, η μονάδα αγνοουμένων του LKA κατέγραψε 1049 αγνοούμενα παιδιά και εφήβους στο κρατίδιο της Βαυαρίας. 966 περιπτώσεις εξιχνιάστηκαν. Το 2021, υπήρχαν 929 υποθέσεις αγνοουμένων, εκ των οποίων οι 859 μπορούσαν να επιλυθούν.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης