Έκθεση RKI: Τα ποσοστά εμβολιασμού δεν αυξάνονται σχεδόν καθόλου

Η κόπωση από τον εμβολιασμό εξαπλώνεται εμφανώς στη Γερμανία. Το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων Γερμανών πολιτών, περίπου 61%, συνέχισε να αυξάνεται με αργούς ρυθμούς σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα (59%), σύμφωνα με την τελευταία εβδομαδιαία έκθεση που δημοσίευσε το Ινστιτούτο Robert Koch το βράδυ της Πέμπτης.

Από τα τέλη Ιουλίου έως τα τέλη Αυγούστου, το ποσοστό εμβολιασμού αυξήθηκε μόνο κατά περίπου 10 τοις εκατό.

Συνολικά, στο τέλος της κορύφωσης του καλοκαιριού, δεν πλησιάζει τις τιμές που το RKI θεωρούσε επιθυμητές τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με το μοντέλο υπολογισμού που σχεδιάστηκε εκείνη την εποχή, τουλάχιστον το 85% των πολιτών από 12 έως 59 ετών και το 90% των ηλικιωμένων ηλικίας 60 ετών και άνω πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ώστε να καταστεί απίθανο ένα έντονο τέταρτο κύμα με πλήρεις μονάδες εντατικής θεραπείας το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.