Η Ελλάδα ανάμεσα σε λίγες χώρες που απαγορεύεται να πετάτε το χαρτί στην τουαλέτα
Σε πολλές χώρες, το να πετάτε απλώς το χαρτί τουαλέτας στην τουαλέτα μετά τη χρήση είναι μέρος της καθημερινής ρουτίνας. Αυτό όμως δεν επιτρέπεται παντού. Ξέρετε πού;
Αν ταξιδεύετε στο εξωτερικό, θα πρέπει να ενημερωθείτε εκ των προτέρων για τα τοπικά έθιμα – ειδικά όταν πρόκειται για τη χρήση της τουαλέτας. Διότι αυτά δεν είναι παντού τα ίδια. Και αν κάνετε λάθη εδώ, μπορείτε να περιμένετε σοβαρές συνέπειες – και ενδεχομένως και υψηλό κόστος.
Ο λόγος: Σε ορισμένες χώρες απαγορεύεται να πετάτε χαρτί τουαλέτας στη λεκάνη της τουαλέτας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα τόσο για το περιβάλλον όσο και για το αποχετευτικό σύστημα.
Χαρτί Υγείας: δεν ανήκει στην τουαλέτα σε αυτές τις χώρες
Σε αυτές τις χώρες, δεν πρέπει ποτέ να πετάτε χαρτί τουαλέτας ή άλλα προϊόντα υγιεινής στην τουαλέτα:
Ελλάδα: Τα συστήματα αποχέτευσης σε πολλές περιοχές είναι απαρχαιωμένα και δεν μπορούν να διαχειριστούν το χαρτί τουαλέτας.
Τουρκία: Το χαρτί τουαλέτας μπορεί να φράξει τους σωλήνες, ειδικά στις αγροτικές περιοχές. Προσέξτε τις πινακίδες στις εγκαταστάσεις τουαλέτας.
Ταϊλάνδη: Σε πολλές περιοχές της χώρας, οι σωλήνες αποχέτευσης δεν είναι σχεδιασμένοι για τη μεταφορά χαρτιού τουαλέτας.
Αίγυπτος: Τα συστήματα αποχέτευσης σε πολλές περιοχές εδώ δεν είναι επίσης σχεδιασμένα για χαρτί τουαλέτας.
Μεξικό: Τα συστήματα αποχέτευσης συχνά δεν είναι αρκετά ισχυρά για να αντιμετωπίσουν το χαρτί τουαλέτας.
Κίνα: Σε πολλές δημόσιες τουαλέτες, αναφέρεται ότι το χαρτί υγείας δεν πρέπει να πετιέται στην τουαλέτα. Ακολουθήστε τις οδηγίες.
Άλλες χώρες στις οποίες ενδέχεται να υπάρχουν προβλήματα με το σύστημα αποχέτευσης είναι οι εξής: Βουλγαρία, Σκόπια, Ουκρανία, Μαυροβούνιο, Βραζιλία. Και σε ορισμένα μέρη της Ισπανίας, θα πρέπει επίσης να πετάτε το χαρτί υγείας στον κάδο δίπλα στην τουαλέτα.
Πρόστιμα
Αν πετάξετε χαρτί υγείας στην τουαλέτα στη Σιγκαπούρη, δεν θα πρέπει να πληρώσετε μόνο για τη ζημιά που προκλήθηκε. Θα πρέπει επίσης να περιμένουν πρόστιμο ύψους έως και 500 ευρώ.
Πού πρέπει να πετάξω το χαρτί τουαλέτας;
Στις χώρες που αναφέρθηκαν, υπάρχει ένας κάδος απορριμμάτων δίπλα στην τουαλέτα όπου μπορείτε να πετάξετε τα χρησιμοποιημένα προϊόντα υγιεινής. Ανάλογα με την τοποθεσία, οι κάδοι απορριμμάτων αδειάζουν αρκετές φορές την ημέρα ή είναι σχεδιασμένοι με τέτοιο τρόπο ώστε να μην αναδίδουν δυσάρεστες οσμές.
Και από άποψη υγιεινής, η μέθοδος απόρριψης είναι επίσης σχετικά ακίνδυνη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι κάδοι καθαρίζονται και απολυμαίνονται επίσης τακτικά. Ωστόσο, είναι σημαντικό να πλένετε καλά τα χέρια σας μετά τη χρήση της τουαλέτας.
Γιατί δεν επιτρέπεται το χαρτί υγείας στην τουαλέτα σε αυτές τις χώρες;
Οι λόγοι για τους οποίους το χαρτί τουαλέτας πρέπει να απορρίπτεται χωριστά ποικίλλουν από χώρα σε χώρα. Οι πιο συνηθισμένοι είναι
Ξεπερασμένα συστήματα αποχέτευσης: Πολλές από αυτές τις χώρες έχουν συστήματα αποχέτευσης που δεν είναι σχεδιασμένα για την απόρριψη χαρτιού τουαλέτας. Η διάμετρός τους είναι πολύ μικρή ή δεν είναι επίπεδη, με αποτέλεσμα το χαρτί να κολλάει και να προκαλείται απόφραξη.
Κόστος επισκευής: Η επισκευή και η συντήρηση των σωλήνων που έχουν μπλοκαριστεί από το χαρτί τουαλέτας είναι δαπανηρή.
Προστασία του περιβάλλοντος: Η απόρριψη του χαρτιού τουαλέτας μπορεί να οδηγήσει σε ρύπανση του περιβάλλοντος, καθώς το χαρτί συχνά δεν αποσυντίθεται σωστά. Αυτό με τη σειρά του μπορεί επίσης να οδηγήσει σε προβλήματα στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων.
Τι συμβαίνει αν κάνετε κάποιο λάθος;
Αν ούτως ή άλλως πετάξετε το χαρτί τουαλέτας στην τουαλέτα, οι σωλήνες μπορεί να φράξουν. Αυτό συμβαίνει στην πραγματικότητα αρκετά συχνά. Η τουαλέτα τότε υπερχειλίζει. Τότε μπορεί να χρειαστεί να πληρώσετε για την αποκατάσταση της ζημιάς – και αυτό μπορεί να είναι αρκετά ακριβό.
Συμπέρασμα
Όταν ταξιδεύετε, μην ενημερώνεστε μόνο για τα αξιοθέατα και τον πολιτισμό, αλλά και για τις τοπικές πρακτικές υγιεινής. Σε πολλές χώρες δεν επιτρέπεται η ρίψη χαρτιού τουαλέτας στην τουαλέτα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά προβλήματα. Επομένως, ακολουθήστε τους κανονισμούς για να αποφύγετε προβλήματα και υψηλό κόστος.
Μην μαθαίνεις τα νέα της Γερμανίας τελευταίος!
Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
- Τι αλλάζει για τους πολίτες της Γερμανίας τον Ιούλιο του 2024;
- Μεγάλη μελέτη: Ποιος είναι ο μέσος μισθός στη Γερμανία;
- Η αστυνομία προσφέρει αμοιβή 50.000Ε για τον θάνατο ενός Έλληνα στη Γερμανία
- Σοκάρει ο θάνατος ενός Έλληνα στη Γερμανία: Γερμανοί τηλεθεατές προσφέρουν 50.000 ευρώ
- Πώς τα ιδιωτικά νοικοκυριά στη Γερμανία είναι πιθανό να γίνουν ακόμη πλουσιότερα;
- Η Γερμανία αντιμετωπίζει και πάλι μεγάλη απειλή πλημμυρών λόγω κακοκαιρίας
- Τρεις άνθρωποι αγνοούνται – δρόμοι κλείνουν για μήνες: Καταιγίδες σάρωσαν την Ελβετία
- Μια γερμανική πόλη η τρίτη πιο ευτυχισμένη πόλη στον κόσμο – Ποια είναι;
- Τι αλλάζει στα τέλη καλωδιακής τηλεόρασης στη Γερμανία τον Ιούλιο 2024;