Ελλάδα: Εθελοντική εργασία από τουρίστες σε καταφύγιο αδέσποτων ζώων

Όταν μιλάμε για αδέσποτα στη χώρα μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε κάτι πολύ σημαντικό. Τη μεγάλη συμβολή και βοήθεια πολλών φιλοζωικών οργανώσεων του εξωτερικού αλλά και αμέτρητων μεμονωμένων ξένων φιλόζωων στο θέμα αυτό.

Τα εκατομμύρια αδέσποτα της Ελλάδας είναι γνωστά σε όλες τις χώρες κατατάσσοντάς μας στο θέμα αυτό -και σε πολλά άλλα φυσικά- στον τρίτο κόσμο. Οι τριτοκοσμικές καταστάσεις που βλέπουμε καθημερινά κάνουν συχνά το γύρο του διαδικτύου.

Καθημερινές εγκαταλείψεις παντού. Κακοποιήσεις απίστευτες. Βασανισμοί. Όλα τα έχει το καθημερινό μενού μας. Οι καταγγελίες δε από μεγάλες φιλοζωικές οργανώσεις στο εξωτερικό για την κατάσταση στη χώρα μας συνεχείς. Υποσχέσεις από τους υπεύθυνους ότι κάτι θα αλλάξει. Και αυτό το κάτι δεν αλλάζει ποτέ.

Έτσι λοιπόν πολλοί άνθρωποι από άλλες χώρες έρχονται στην Ελλάδα να βοηθήσουν όπως μπορούν. Είτε σώζοντας ένα ζώο είτε βοηθώντας με πολλούς τρόπους του εθελοντές και τα καταφύγια.

Κάτι τέτοιο, ιδιαίτερα συγκινητικό και πολύ σπουδαίο, μαθαίνουμε και από το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Δύο πυροσβέστες από τη Γερμανία, ο Φωτεινός και Μίκαελ, ήρθαν αυτές τις μέρες διακοπές στην Ελλάδα. Με τις ολιγοήμερες αυτές διακοπές τους συνδύασαν και τον εθελοντισμό. Επισκέφτηκαν το καταφύγιο της πόλης και, εκτός από τα δώρα που προσέφεραν, προσέφεραν και εθελοντική εργασία. Μεταξύ άλλων τοποθέτησαν και σκίαστρα στα ζωάκια που ζουν εκεί και έφτιαξαν επίσης και συντριβανάκια ώστε να δροσίζονται.

Το να συνδυάσεις τις διακοπές σου με εθελοντισμό είναι σπάνιο πράγμα.

Οι εθελοντές του καταφυγίου τους ευχαριστούν πολύ.

Πηγή: evrosonline.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.