Ελλάδα-Γερμανία: Παριστάνει τον αστυνομικό και…τάζει αυτοκίνητα

Πολλά τα θύματα από την απάτη – Πώς αποσπούν χρήματα πατέρας και γιος

Το όνειρο πολιτών να αποκτήσουν ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο πολυτελείας φέρεται να εκμεταλλευόταν πατέρας και γιός στη Θεσσαλονίκη μέσω αγγελιών – και όχι μόνο – που αναρτούσαν σε ιστότοπους της πώλησης οχημάτων της Γερμανίας και της Ελλάδας.

Μάλιστα για να γίνουν πειστικοί, ο γιός φέρεται να εμφανίζονταν ως… αστυνομικός στα υποψήφια θύματα και αφού εισέπρατταν την προκαταβολή… γίνονταν καπνός.

Τα αυτοκίνητα «φαντάσματα» από την Γερμανία

Σύμφωνα με αποκλειστικές πηγές του TyposThes ο πατέρας εμφανίζονταν είτε ως έμπορος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων με μάντρες στην πόλη της Θεσσαλονίκης, είτε ως αντιπρόσωπος μεγάλης εταιρίας της Αθήνας που δραστηριοποιείται στον τομέα τον οχημάτων και εισάγει αυτοκίνητα από την Γερμανία.

Σύμφωνα με πηγές, υπόσχονταν πολυτελή αυτοκίνητα σε δελεαστικές τιμές. Ωστόσο ούτε μάντρες οχημάτων υπήρχαν αλλά ούτε ήταν και αντιπρόσωπος.

Το ψάρεμα τον θυμάτων και ο «αστυνομικός» γιος

Το ψάρεμα των υποψηφίων θυμάτων γινόταν μέσω αγγελιών σε ιστοσελίδες πώλησης μεταχειρισμένων οχημάτων της Ελλάδας και της Γερμανίας αλλά και μέσω του γιου στο «μιλητό». Σ

ύμφωνα με πηγές ο γιός, συστήνονταν ως αστυνομικός σε διάφορες παρέες – προσδίδοντας κύρος στην απάτη – ενώ μάλιστα δεν δίσταζε να φορά και … στολή! Ο γιός πλησίαζε τα διάφορα θύματα και διέδιδε ότι ο πατέρας του εισάγει αυτοκίνητα από την Γερμανία. Με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να εξαπατήσουν αρκετά θύματα.

Η δράση τους

Πηγές του TyposThes, εκτιμούν ότι η δράση του πατέρα και γιού μετρά αρκετούς μήνες αν όχι χρόνο, ενώ φέρεται να έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους σε Θεσσαλονίκης, Χαλκιδική αλλά και σε άλλα μέρη της Βορείου Ελλάδος.

Η ώρα της δικαιοσύνης

Σύμφωνα με πληροφορίες τα θύματα, αρκετά στον αριθμό, ήδη έχουν κινηθεί νομικά εναντίον των φερόμενων δραστών που αφού πήραν της προκαταβολές για τα οχήματα εξαφανίστηκαν.

Του Μιχαήλ Λιάπη | www.typosthes.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.