Ελλάδα: Πωλείται η ιστορική σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ

Πολύ κοντά στην απόκτηση της σοκολατοβιομηχανίας ΙΟΝ βρίσκεται ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος μαζί με ομάδα άλλων επιχειρηματιών.

Η σοκολατοβιομηχανία με τα γνωστά σήματα ΙΟΝ Αμυγδάλου, Σοκοφρέτα ΙΟΝ, Break κ.α. διοικείται σήμερα από την κυρία Τίνα Κωτσιοπούλου, ανιψιά του αείμνηστου ιδρυτή της σοκολατοβιομηχανίας Γιάννη Κωτσιόπουλου.

Η κυρία Κωτσιοπούλου μαζί με άλλο ένα μέλος της οικογένειας συμφώνησαν να πουλήσουν έως το 75% της εταιρείας στον κ. Θεοδωρόπουλο και το γκρουπ των επιχειρηματιών που τον στηρίζουν.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος επιβεβαιώνει με τις κινήσεις του ότι θέλει να ηγηθεί ενός μεγάλου εγχώριου ομίλου τροφίμων, αφού ήδη ελέγχει την αλλαντοβιομηχανία Νίκας, συμμετέχει με 21% στη ΜΕΒΓΑΛ, διατηρεί τον έλεγχο σε μονάδα υδροπονικής ντομάτας στη Δράμα και πρόσφατα συμφώνησε να αποκτήσει πλειοψηφικό πακέτο στην εταιρεία Ελληνικοί Χυμοί.

Η απόκτηση όμως της ιστορικής ΙΟΝ είναι όντως μια μεγάλη εξαγορά.

Η εταιρεία το 2020 είχε τζίρο 119 εκατ. ευρώ, σύνολο ενεργητικού 145 εκατ. ευρώ, κέρδη προ φόρων 11,9 εκατ. ευρώ, εργοστάσια σε Αθήνα, Άρτα και Σόφια και απασχολεί περίπου 950 εργαζόμενους.

Ιδρύθηκε το 1930 στην οδό Πειραιώς από μια ομάδα μετόχων που ήθελαν να γίνουν σοκολατοποιοί. Η έδρα της βρίσκεται μέχρι και σήμερα στο ίδιο μέρος.

Το 1938 παράγονται οι καραμέλες ΙΟΝ και το 1947 λανσάρεται το πιο εμπορικό της σήμα, η ΙΟΝ Αμυγδάλου.

Το 1956 δημιουργείται το δίκτυο πωλήσεων της ΙΟΝ και το 1975 εγκαινιάζεται η μονάδα παραγωγής γκοφρέτας στην Άρτα.

Το 1976 παράγεται η Noisetta (σοκολάτα και φουντούκι) και το 1977 αρχίζει στην Άρτα η παραγωγή της σοκοφρέτας ΙΟΝ.

Το 1986 λανσάρεται η τετράγωνη σοκολάτα Break, το 2003 η ΙΟΝ Υγείας και το 2015 η ΙΟΝ με στέβια.

Το 1988 είχε εκχωρηθεί το 24% στην Kraft Jacobs αλλά το ποσοστό εξαγοράστηκε στο τέλος της δεκαετίας του ’90 από τον Γιάννη Κωτσιόπουλο.

Τελευταία ενημέρωση

Με μία περιεκτική ανακοίνωση η εταιρεία ΙΟΝ διαψεύδει ότι δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις με τον επιχειρηματία Σπύρο θεοδωρόπουλο για την είσοδό του στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Σε συνέχεια πρόσφατων δημοσιευμάτων σχετικά με την είσοδο του κ. Σπ. Θεοδωρόπουλου στην ΙΟΝ ΑΕ, η Διοίκηση της εταιρείας γνωστοποιεί ότι δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε πρόταση ή συζήτηση επί του θέματος αυτού.

Πηγή: iefimerida | Φωτογραφία αρχείου

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.