Η Ελλάδα πρώτη στις κρατήσεις του γερμανικού FTI για φέτος

H Ελλάδα αποτελεί κορυφαία επιλογή διακοπών για τους Γερμανούς ταξιδιώτες τη φετινή χρονιά, όπως και πέρυσι, σύμφωνα με τον επικεφαλής του γερμανικού tour operator FTI, Ralph Schiller, ο οποίο σε συνέντευξη που παραχώρησε στο hna.de, διαπιστώνει πως οι κρατήσεις επανέρχονται στα προ-πανδημικά επίπεδα για το φετινό καλοκαίρι.

Όπως είπε, πολλοί ταξιδιώτες αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια να ταξιδεύουν στα νησιά κατά την περίοδο της πανδημίας, γεγονός στο οποίο οφείλεται και η δημοφιλία της Ελλάδας.

Το ίδιο ισχύει και για την Κύπρο και τη Μάλτα.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, σε δημοφιλή προορισμό για το 2022, αναδεικνύεται η Ισπανία, συμπεριλαμβανομένων των Καναρίων Νησιών και η Ιταλία.

Την ίδια στιγμή ανακάμπτει η ζήτηση για αγορές όπως η Αίγυπτος, η Νότια Αφρική, οι ΗΠΑ, όπου καταγράφονται υψηλές κρατήσεις, αλλά και η Ταϊλάνδη.

Αναφερόμενος στην Τουρκία, είπε ότι, αυξάνονται κατακόρυφα οι κρατήσεις, ειδικά για οικογένειες.

Τόνισε δε, ότι η χώρα θα είναι πολύ φθηνότερη από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια, εξαιτίας της υποχώρησης της τουρκικής λίρας, ειδικά όταν πρόκειται για παρεπόμενα έξοδα, όπως το γεύμα σε εστιατόρια ή τα ψώνια.

Όσον αφορά την πορεία των κρατήσεων είπε ότι παρατηρήθηκε μία μικρή υποχώρηση τον Νοέμβριο εξαιτίας της παραλλαγής Omicron, αλλά τώρα οι κρατήσεις αυξάνονται ξανά και για την καλοκαιρινή σεζόν προβλέπεται να είναι μόλις 10% κάτω από τα επίπεδα πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όσον αφορά, μάλιστα, τις κρατήσεις της εταιρίας για το καλοκαίρι του 2022, αυτές ανέρχονται στα προ-πανδημικά επίπεδα του 2019.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του FTI, φαίνεται να συνεχίζεται η τάση για μεγαλύτερης διάρκειας διακοπές και για υψηλότερης κατηγορίας ξενοδοχείο ή δωμάτιο ή και τα δύο.

Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, όπως είπε, συνολικά, τα έσοδα ανά επισκέπτη και κράτηση είναι περίπου 15% πάνω από το επίπεδο πριν από την πανδημική κρίση.

Την ίδια στιγμή, σε ιστορικά υψηλά επίπεδα διαμορφώνονται οι κρατήσεις για ενοικίαση αυτοκινήτου, οι οποίες είναι αυξημένες κατά 15%.

Αυτό είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι οι τιμές ενοικίασης αυτοκινήτου, χωρίς κράτηση, εμφανίζουν κατακόρυφη άνοδο 50%με 60% και σε ορισμένες περιπτώσεις και 100% από το συνηθισμένο επίπεδο.

Πηγή: money-tourism.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.