Ελλάδα: Συμφέρει η εισαγωγή μεταχειρισμένου αυτοκινήτου από Γερμανία;

Ασύμφορη είναι η εισαγωγή μεταχειρισμένου αυτοκινήτου από κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης, καθώς οι τιμές φτάνουν, πλέον, στα επίπεδα ενός καινούργιου.

Οι αγορές της Ευρώπης και ειδικά της Γερμανίας, που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες πηγές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, αποτελούσαν ανέκαθεν πόλο έλξης για πολλούς Έλληνες που επιθυμούσαν να αποκτήσουν ένα σχετικά νέο μοντέλο σε ελκυστική τιμή.

Τι ισχύει, όμως, αυτή τη στιγμή; Πόσο έχουν αλλάξει τα δεδομένα και τι είναι αυτό που πραγματικά συμφέρει τον υποψήφιο αγοραστή μεταχειρισμένου;

Η έλλειψη μεταχειρισμένων αυτοκινήτων πλήττει πλέον και τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, όπως τη Γερμανία και τη Γαλλία, με αποτέλεσμα τα δεδομένα να μη διαφέρουν πολύ συγκριτικά με την ελληνική πραγματικότητα.

Έτσι, λοιπόν, τα διαθέσιμα αυτοκίνητα είναι αρκετών ετών και οι τιμές κινούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, η μέση τιμή των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τριετίας, αυξήθηκε περισσότερο από 30% σε διάστημα ενός έτους.

Η άνοδος αυτή είναι λίγο πιο έντονη σε ό,τι αφορά τα πετρελαιοκίνητα, αφού φτάνει κοντά στο 32%.

Αυτό σημαίνει ότι ένα αυτοκίνητο που πωλούνταν πριν από 12 μήνες στα 15.000 ευρώ, τώρα κοστίζει περίπου 20.000 ευρώ.

Όπως συμβαίνει σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου, ο αριθμός των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που διατίθενται προς πώληση δεν αρκεί για να καλύψει τη ζήτηση, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι τιμές.

Μια αγοραστική ζήτηση που έχει αυξηθεί κατακόρυφα, επειδή πολλοί υποψήφιοι πελάτες προτιμούν πλέον, δεδομένων των χρόνων παράδοσης στα περισσότερα νέα αυτοκίνητα, να στραφούν σε μεταχειρισμένα.

Αυτό όμως είναι παγίδα, μιας και οι τιμές των μεταχειρισμένων έχουν φτάσει αυτές των καινούριων αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα να κρίνεται ως ασύμφορη η εισαγωγή μεταχειρισμένου από τη Γερμανία.

Έτσι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν σε κάθε περίπτωση μια πολύ καλή έρευνα αγοράς και σε όλες τις περιπτώσεις να συγκρίνουν τις τελικές τιμές (με τα έξοδα ταξινόμησης) με εκείνες των καινούργιων.

Αν τα κόστη βρίσκονται πολύ κοντά, τότε μάλλον η επιλογή ενός καινούργιου αυτοκινήτου φαντάζει ως η καλύτερη δυνατή λύση.

Πηγή: CAR & MOTOR

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.